Kincset rejtett a kikukázott táska, elképesztő, mi lett vele

Egymillióból egy viselkedett volna így.

Forrás: MTI2024. 04. 09. 12:28
Photo,A,Metal,Trash,Can,On,The,Street,kuka,szemetes,szemét.
illusztráció Fotó: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arannyal és dollárral teli táskát talált egy kukázó férfi Iránban, de nem tartotta meg, hanem felkutatta a tulajdonosát és visszaadta neki – jelentette hétfői számában az Etimad című iráni napilap a megtaláló beszámolója alapján.

A tudósítás szerint az eset a nyugat-iráni Aligudarz városban történt március 22-én. Egy 52 éves férfi kutatta át sorban az egyik utca kukáit. „Az egyik kukában találtam egy táskát, amely tele volt aranytárgyakkal és dollárral” – mondta. A táska tartalmáról később kiderült, hogy egy kisebb vagyont, mintegy húszmilliárd iráni rialt – körülbelül 13,6 millió forint – ért. 

„Néhány napig magamnál tartottam a kincset, de nem voltam képes végleg megtartani, mert a szüleim arra tanítottak, hogy ha megtaláljuk egy másik ember javait, akkor illik visszajuttatni neki” – mesélte tovább a történetet. A tulajdonos megtalálásában nagy segítségére volt az a bankkártya, amelyet szintén a táskában talált.

A tulajdonosról később kiderült, hogy egy szintén az ötvenes éveiben járó nő, akinek az unokája dobta a szemétbe a táskáját, miután azt hitte, hogy csak szemét van benne.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.