Letépték az amerikai zászlót az elitegyetemen + videó

Ismét elfajultak az antiszemita indulatok Észak-Amerikában. Az Egyesült Államokban több elitegyetemen is demonstrációt tartottak, Kanadában pedig az október 7-i Izrael elleni terrortámadást éltették az Izrael-ellenes tüntetők.

2024. 04. 22. 11:57
Pro-Palestinian demonstration in Canada
Izrael-ellenes tüntetés Ottawában, Kanadában 2024. március 16-án. (Fotó: Kadri Mohamed / ANADOLU / Anadolu az AFP-n keresztül) Fotó: Anadolu via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Izrael-ellenes tüntetők foglalták el az Egyesült Államok egyik legnevesebb egyeteme, a Yale egyik épületét – számolt be róla a Breitbart amerikai hírportál. A mintegy ötszáz demonstráló nem csupán Izrael-ellenes, de Amerika-ellenes jelszavakat is hangoztatott. Letépték az amerikai zászlót, és a keresztény jelképeket sem kímélték.

A Yale egyik zsidó újságíró hallgatóját az egyik tüntető szemen szúrta egy palesztin zászló rúdjával, majd eltűnt a tömegben – írja a Fox News amerikai televíziós hálózat.

Egy másik neves egyetemen, a Columbián szintén elszabadultak az Izrael-ellenes indulatok. A tüntetők a terroristákat dicsőítették, olyan jelszavakat skandálva, mint például hogy büszkék az al-Kasszám Brigádra, vagy Izrael el fog bukni.

Kanada fővárosában, Ottawában is Izrael-ellenes demonstrációt tartottak. Itt a tüntetők az október 7-i, a Hamász palesztin terrorszervezet által Izrael ellen elkövetett támadást éltették.

Borítókép: Izrael-ellenes tüntetés Ottawában, Kanadában 2024. március 16-án (Fotó: AFP/Anadolu/Kadri Mohamed)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.