Még a demokrata szavazók többsége szerint is „invázió”, ami a határon történik

Az amerikaiak többsége aggódik a mértéktelen illegális migráció miatt. Még a demokrata szavazók többsége szerint is válságos a határon kialakult helyzet.

2024. 04. 12. 18:55
Migrants at the US border build their own international bridge to cross the border in Mexico
Migránsok 2024. március 28-án az amerikai határnál. (Fotó: Christian Torres / ANADOLU / Anadolu az AFP-n keresztül) Fotó: Anadolu via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A valószínű szavazók 69 százaléka „válságként” tekint a határon elszabadult illegális migrációra az Egyesült Államokban – derült ki a Rasmussen kutatóintézet friss felméréséből, ami egy meglepő eredménnyel is szolgált. Mint kiderült, 

Az Egyesült Államok déli határánál kialakult helyzet még a demokrata szavazók 51 százaléka szerint is válságos. 

Azzal az állítással, hogy „inváziónak” tekinthető a helyzet, a felmérésben részt vevők 64 százaléka értett egyet, a demokraták 46 százaléka.

A válaszadó amerikaiak 71 százaléka szerint a határ „létfontosságú nemzetbiztonsági kérdés”, és csupán 19 százalékuk nem értett egyet ezzel.

A Modernity amerikai hírportál emlékeztet, a hét elején Joe Biden amerikai elnök egy interjúban arról beszélt, hogy nem tudja, van-e jogköre lezárni a határt, de „vizsgálja” ezt a lehetőséget, annak ellenére, hogy hivatalba lépésekor közel száz végrehajtási utasítást adott ki a határ megnyitására. 

Ahogy arról már lapunk is többször beszámolt, Joe Biden hivatalba lépése óta elszabadult az illegális bevándorlás az Egyesült Államok déli határánál, az elmúlt három évben mintegy 11 millió illegális migráns jutott át a déli határon. 

A határválság pedig az egyik legfontosabb politikai kérdések között lesz a 2024-es választásokon is. A Biden-kormányzat szerint az egész féltekét átfogó válsággal küzdenek, és megpróbálják kiterjeszteni a törvényes migrációs utakat.

Joe Biden kijelentette, hogy még több pénzre van szüksége a kongresszustól, hogy helyre tudja hozni a rendszert. Fellebbezett egy kétpárti szenátusi törvényjavaslat elfogadása érdekében, hogy ezt meg tudja tenni. A republikánusok azonban azzal érveltek, hogy a válságot a Trump-korszak politikáinak visszafordítása és a Biden-korszak lépései okozzák.

Borítókép: Migránsok 2024. március 28-án az amerikai határnál (Fotó: AFP/Anadolu/Christian Torres)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.