Orbán Viktor szerint Brüsszel botrányos jogállamisági helyzetére mutatott rá a NatCon

A NatCon konferenciát betiltó határozatot idézte a miniszterelnök.

2024. 04. 20. 18:48
Cover photo: Hungarian Prime Minister Viktor Orban speaks to journalists in Brussels, on the second day of the National Conservatism Conference (NatCon), on April 17, 2024. Behind Viktor Orban is Bertalan Havasi, the PM's press chief. (Photo: MTI/Hungarian PM's Press Office/Zoltan Fischer)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A rendezvényt nem lehet megtartani, mert az esemény célja, hogy egybegyűjtse a nemzeti konzervatív nézeteket valló akadémikusokat, a kultúra, valamint a politika képviselőit, és azért, mert ezek az emberek a vallásos nézeteket valló jobboldalhoz tartoznak” – idézte szombaton Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán annak a határozatnak a szövegét, mellyel a héten Brüsszelben megpróbálták ellehetetleníteni a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciát (NatCon).

„A konzervativizmus múltja és jövője elválaszthatatlanul kötődik a nemzet eszméjéhez, a nemzeti függetlenség elvéhez és az egyedülálló nemzeti hagyományok újjáélesztéséhez” – idézte a kormányfő, miért tiltották be a gyűlést. Orbán Viktor kiemelte, „ennél csak az ügy végleges elrendezése botrányosabb”.

A betiltó határozat elleni fellebbezésünket két bíró dobta vissza. Amikor a belga miniszterelnök közzétette azt, hogy mi a helyzet helyes megítélése, a harmadik bíró ugyanabban az ügyben, ugyanazon érvelés mellett helyt adott a fellebbezésnek. Ez a jogállamiság arrafelé, ilyen a rule of law, ha nyugati. És még ők leckéztetnek bennünket

– mutatott rá a kormányfő.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök újságíróknak nyilatkozik Brüsszelben, a Nemzeti Konzervatívizmus Konferencia (NatCon) második napján, 2024. április 17-én. Orbán Viktor mögött Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.