Orosz külügy: Kétségtelen, hogy Ukrajna részt vett a moszkvai terrortámadásban

Az ügyben összesen tíz embert tartóztattak le.

2024. 04. 04. 16:42
A moszkvai terrortámadás helyszíne (Fotó: Tom Grimbert / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint kétségtelen, hogy Ukrajna részt vett számos oroszországi terrortámadásban, köztük a Crocus City Hallban történtben is.

Az Oroszországban akkreditált nagykövetek és diplomáciai képviseletek képviselői fehér léggömböket engednek fel, miközben részt vesznek a terrortámadás áldozatainak emlékművénél a Crocus City Hall koncerthelyszínén tartott ünnepségen egy héttel a Moszkva melletti Krasznogorszkban történt támadás után. Fotó: SERGEI ILNITSKY / AFP
Az Oroszországban akkreditált nagykövetek és diplomáciai képviseletek képviselői fehér léggömböket engednek fel, miközben részt vesznek a terrortámadás áldozatainak emlékművénél a Crocus City Hall koncerthelyszínén tartott ünnepségen egy héttel a Moszkva melletti Krasznogorszkban történt támadás után. Fotó: SERGEI ILNITSKY/AFP

Már nyilvánvaló, hogy ukrán nyomok vannak – mondta a külügyminiszter. Lavrov megjegyezte azt is, hogy Ukrajna részvétele sok más, orosz területen elkövetett terrortámadásban is kétségtelen. 

A moszkvai terrortámadás március 22-én történt. A legfrissebb adatok szerint 144-en haltak meg, és több mint 550-en megsérültek. A támadás négy elkövetőjét a Brjanszki régióban vették őrizetbe, miközben az ukrán határhoz siettek.

Az ügyben összesen tíz embert tartóztattak le.

Alekszandr Bortnyikov, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat vezetője elmondta, hogy a terrortámadást radikális iszlamisták készítették elő, de a nyugati titkosszolgálatoknak és Ukrajnának szüksége volt arra, hogy pánikot keltsenek az orosz társadalomban. Mindeközben Kijev és az Egyesült Államok tagadja Ukrajna részvételét a támadásban.

Borítókép: A moszkvai terrortámadás helyszíne (Fotó: Hans Lucas via AFP/Tom Grimbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.