Újabb háború kezdődik

A német külügyminisztérium pénteken felszólította Iránban tartózkodó állampolgárait, hogy hagyják el az országot. Berlin hangsúlyozta, hogy fennáll annak a veszélye, hogy aTeherán és Izrael között fennálló feszültség hirtelen eszkalálódik, valamint fennáll a németek önkényes letartóztatásának veszélye Iránban.

2024. 04. 13. 13:10
Iráni tüntetők elégetik az izraeli zászlót, miközben egyikük iráni és palesztin zászlókat lenget Teheránban, Iránban, 2024. április 5-én, pénteken. A teheráni nagygyűlésen ezrek vettek részt a gyászmenetben, amelyet annak a hét forradalmi gárdistának a gyászszertartásán tartottak, akik hétfőn meghaltak egy széles körben Izraelnek tulajdonított légicsapásban, amely lerombolta Irán konzulátusát a szíriai fővárosban.
Iráni tüntetők elégetik az izraeli zászlót, miközben egyikük iráni és palesztin zászlókat lenget Teheránban, Iránban, 2024. április 5-én, pénteken. A teheráni nagygyűlésen ezrek vettek részt a gyászmenetben, amelyet annak a hét forradalmi gárdistának a gyászszertartásán tartottak, akik hétfőn meghaltak egy széles körben Izraelnek tulajdonított légicsapásban, amely lerombolta Irán konzulátusát a szíriai fővárosban. Fotó: Hossein Beris / Middle East Images / Middle East Images via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hollandia bezárja teheráni nagykövetségét, ezt szombaton jelentették be a közelegő háborúra hivatkozva. Ahogy azt korábban megírtuk, az amerikai elnök szerint inkább „előbb, mint később” kitör az új háború Irán és Izrael között.

Az Austrian Airlines, az utolsó nyugat-európai légitársaság, amely Iránba indított járatokat, pénteken közölte, hogy április 18-ig felfüggeszti valamennyi Bécsből Teheránba tartó járatát, válaszul a térségben tapasztalható fokozódó feszültségekre – figyelmeztet a Wpolityce.pl. Az osztrák külügyminisztérium pénteken korábban felszólította Iránban tartózkodó állampolgárait, hogy hagyják el az országot.

A Wall Street Journal és a Bloomberg szerint 48 órán belül megtámadja Izraelt Teherán. A Wall Street Journal információ szerint az Egyesült Államok két hadihajót máris átvezényelt, hogy segítse az izraeli védekezést egy iráni támadás esetén. 

Borítókép: Iráni tüntetők elégetik az izraeli zászlót, miközben egyikük iráni és palesztin zászlókat lenget Teheránban, Iránban, 2024. április 5-én, pénteken. A teheráni nagygyűlésen ezrek vettek részt a gyászmenetben, amelyet annak a hét forradalmi gárdistának a gyászszertartásán tartottak, akik hétfőn meghaltak egy széles körben Izraelnek tulajdonított légicsapásban, amely lerombolta Irán konzulátusát a szíriai fővárosban (Fotó: Hossein Beris/Middle East Images/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.