Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Vera Jourová: Orbán Viktor már annyiszor lepett meg minket

Az Európai Bizottság alelnöke megerősítette, hogy Magyarország jogosan kapott forrásokat.

Forrás: EUobserver2024. 04. 01. 12:57
Vera Jourova, az Európai Bizottság alelnöke beszédet mond a mesterséges intelligencia (MI) biztonságával foglalkozó brit csúcstalálkozón a közép-angliai Bletchley Parkban 2023. november 1-jén.
Vera Jourova, az Európai Bizottság alelnöke beszédet mond a mesterséges intelligencia (MI) biztonságával foglalkozó brit csúcstalálkozón a közép-angliai Bletchley Parkban 2023. november 1-jén. Fotó: Leon Neal / POOL / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Magyarország a legmagasabb szintű elszigeteltségben van, de nem a jogállamiság miatt, hanem az Oroszországgal szembeni, Putyinnal kezet fogó álláspontja miatt” – vélekedett Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke. Az EUobservernek adott interjújában azt is elismerte, hogy 

az uniós vezetők egyre kevésbé diplomatikusan fogalmaznak Orbán oroszbarát játékaival kapcsolatban.

Az értékekért és átláthatóságért felelős uniós biztos az interjút a magyar elnökség apropóján adta, szerinte ez a szerep nagy ellenőrzés alá vonja majd Magyarországot.

A politikus még tippet is adott Orbán Viktornak, szerinte ha jó pontokat kíván bezsebelni, akkor egy professzionális és semleges szerepet kell bemutatnia az elnökség alatt.

Saját javaslatait egészítette ki úgy, hogy „bár Orbán Viktor már annyiszor meglepett minket, hogy lehet, hogy más megközelítést fogunk látni”.

Az interjúban kitértek a Magyarország számára megítélt uniós pénzek kérdésére, ami érzékeny téma Brüsszelben, hisz az Európai Parlament egyenesen perre vinné miatta EU-s testvérintézményét. 

Az Európai Bizottság alelnöke az interjúban ismét megerősítette, hogy Magyarország jogosan jutott hozzá az uniós forrásokhoz.

Tisztességesen és becsületesen kellett játszanunk, és tiszteletben kellett tartanunk a jogállamiságot. Valóban teljesítették, amit akartunk

– fogalmazott, hozzátéve, hogy a Magyarország elleni szankciók egyik utolsó kiváltó oka az „anti-LMBTQ” törvény volt.

Borítókép: Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke beszédet mond a mesterséges intelligencia (MI) biztonságával foglalkozó brit csúcstalálkozón a közép-angliai Bletchley Parkban 2023. november 1-jén (Fotó: Leon Neal / POOL / AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.