A Crocus Citynél történt terrortámadással kapcsolatban indítottak új eljárást

Már április 8-án 64 halott és sérült családja nyújtott be keresetet a bírósághoz. Az ügy alperesei egyelőre ismeretlenek.

Forrás: dp.ru2024. 05. 31. 20:42
A kiégett Crocus City Hall koncerthelyszín látható a Moszkva melletti Krasznogorszkban 2024. március 26-án. Fotó: NATALIA KOLESNIKOVA Forrás: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyomozók újabb büntetőeljárást indítottak az oroszországi Krasznogorszkban, a Crocus City Hall koncertteremben március végén elkövetett terrortámadás miatt, írta a dp orosz hírportál.

A kiégett Crocus City Hall koncerthelyszín a Moszkva melletti Krasznogorszkban 2024. március 26-án (Fotó: AFP/Natalia Kolesnikova)

Mint május 31-én kiderült, a hatóságok az incidens kapcsán a biztonsági követelményeknek nem megfelelő szolgáltatások nyújtására utaló jeleket láttak. Ez áll a moszkvai városi bíróság fellebbviteli határozatában.

2024. március 25-én a nyomozó hatóság az Oroszországi Föderáció büntető törvénykönyve 238. cikkének 3. része alapján büntetőeljárást indított ismeretlen személyek ellen. Az említett büntetőügyeket egy eljárásban egyesítik

 – idézi a TASZSZ a bírósági határozat kivonatát.

2024. március 22-én véres terrortámadás történt a Moszkva melletti Krasznogorszkban található Crocus City Hall koncertteremben. Egy koncert előtt öt maszkos terrorista tüzet nyitott a közönségre automata gépfegyverekkel, felgyújtották a nézőteret és bombákat is robbantottak, aminek következtében az épület kigyulladt. A terrortámadás következtében 145 ember meghalt és 551 megsérült. A merényletet az Iszlám Állam afganisztáni ága vállalta magára. Tizenegy embert tartóztattak le az orosz hatóságok, és négy ellen emeltek vádat március 25-én. Az elkövetők tádzsik állampolgárok voltak. 

Korábban szintén a Crocusban elkövetett terrortámadás miatt indítottak büntetőeljárást gondatlanság miatt. Abban az ügyben a koncertterem két tűzvédelemért felelős alkalmazottja volt a vádlott.

Borítókép: A kiégett Crocus City Hall koncerthelyszín látható a Moszkva melletti Krasznogorszkban 2024. március 26-án (Fotó: AFP/Natalia Kolesnikova)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.