Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Az ukránok emberi pajzsos taktikát alkalmaztak Harkivban, az oroszok szerint

Az ukrán fegyvereserők az Epicenter bevásárlóközpontot raktárként és parancsnoki állomásként használták. A létesítményt rakétacsapás érte.

Forrás: Lenta.ru2024. 05. 26. 6:43
Sűrű fekete füst tör a magasba egy barkácsáruházat ért orosz légitámadást követően az észak-ukrajnai Harkivban 2024. május 25-én. A támadásban legkevesebb két ember életét vesztette, több tucatnyian megsebesültek.
Sűrű fekete füst tör a magasba egy barkácsáruházat ért orosz légitámadást követően az észak-ukrajnai Harkivban 2024. május 25-én. A támadásban legkevesebb két ember életét vesztette, több tucatnyian megsebesültek. Fotó: MTI/EPA/Szergej Kozlov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz biztonsági erők jelezték, hogy az ukránok ismét emberpajzsos taktikát próbáltak alkalmazni, civilek mögé bújva – írta meg a TASZSZ-ra hivatkozva a Lenta.ru.

Magáról az orosz támadásról lapunk is beszámolt korábban. Napi videóbeszédében szombaton kora este Zelenszkij „az orosz őrület” újabb megnyilvánulásának nevezte a barkácsáruház ellen intézett támadást.

Csak az olyan őrültek, mint Putyin, képesek ilyen szörnyű módon gyilkolni és terrorizálni az embereket

– jelentette ki.

Ezzel szemben az oroszok azt állítják, hogy az ukrán fegyvereserők egyre inkább civilek mögé bújnak. Május közepén a harkivi régió adminisztrációjának vezetője, Vitalij Gancsev jelezte , hogy az ukrán fegyveres erők a város lakóit kívánják emberi pajzsként használni. Szerinte megismétlődik az a 2022-es helyzet, amikor az ukrán hadsereg minden lőállást közvetlenül lakott területen alakított ki. Hozzátette, hogy a harkivi régió lakosságának egy részét evakuálják – fogalmaz a Lenta.ru.

Hasonló eset történt Csernyigovban is. Szergej Markov politológus megjegyezte, hogy az ukrán fegyvereserők a város kellős közepén lévő szállodát alakítottak át parancsnoki beosztássá, amelyet egy orosz csapás megsemmisített. „Nagy zaj van az ukrán médiában. De valójában egy laktanya semmisült meg” – mondta a szakértő. „A betört ablak kétszintes priccseket tár fel, olyanokat, amilyeneket a laktanyákban találunk, nem a szállodákban.”

Borítókép: Sűrű fekete füst tör a magasba egy barkácsáruházat ért orosz légitámadást követően az észak-ukrajnai Harkivban 2024. május 25-én. A támadásban legkevesebb két ember életét vesztette, több tucatnyian megsebesültek (Fotó: MTI/EPA/Szergej Kozlov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.