Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Újabb történelemhamisítás – ezúttal Bidentől + videó

Az amerikai elnök a 156. nemzeti emléknap alkalmából tartott megemlékezésen az arlingtoni katonai temetőben úgy fogalmazott: az amerikai katonák nyolcvan évvel ezelőtt Európában legyőzték a fasizmust, és felszabadították a kontinenst. Ami így, ebben a formában egyszerűen nem igaz.

Forrás: CNN2024. 05. 29. 16:58
Joe Biden amerikai elnök beszédet mond a 156. nemzeti emléknap alkalmából az Arlington Nemzeti Temetőben, Virginia államban, 2024. május 27-én. Fotó: Mandel NGAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joe Biden amerikai elnök az Arlingtoni katonai temetőben a nemzeti emléknap tiszteletére tartott beszédében azt mondta, hogy a második világháborúban az amerikai katonák felszabadították Európát és szó szerint megmentették a világot, írja a CNN.

 

Joe Biden amerikai elnök beszédet mond a 156. nemzeti emléknap alkalmából az Arlington Nemzeti Temetőben, Virginia államban, 2024. május 27-én. (Fotó: AFP/ Mandel NGAN)

A körülöttünk lévő földeken a történelem minden nagyobb konfliktusában elesett hősök nyugszanak, akik megvédték függetlenségünket, megőrizték az uniót, legyőzték a fasizmust; hatalmas szövetségeket hoztak létre, amelyeket két világháború tüzében kovácsoltak.

– mondta Biden, majd így folytatta: „A legnagyobb generáció tagjai, akik nyolcvan évvel ezelőtt szálltak partra Normandia partjainál, felszabadítottak egy kontinenst, és szó szerint megmentették a világot”.

Az amerikai elnök beszédében – amelynek leirata a Fehér Ház oldalán is olvasható – elfelejtette megemlíteni a világháború lezárásában érdemeket szerző Szovjetunió és más országok szerepét a fasizmus feletti győzelemben.

Négy évvel ezelőtt még Oroszország és az Egyesült Államok vezetői (Vlagyimir Putyin és Donald Trump) közös nyilatkozatot adtak ki az elbai találkozó 75. évfordulója alkalmából. Akkoriban külön is hangsúlyozták, hogy ez a történelmi esemény „az Egyesült Nemzetek 1942-es nyilatkozata keretében egyesült számos ország és nép kolosszális erőfeszítéseinek csúcspontja volt.”

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök beszédet mond a 156. nemzeti emléknap alkalmából az Arlington Nemzeti Temetőben, Virginia államban, 2024. május 27-én. (Fotó: AFP/Mandel NGAN)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.