Következő mérkőzések
Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia

Fico év végére teljesen felépülhet + videó

A szlovák miniszterelnök rehabilitációja legalább fél évet vehet igénybe. A besztercebányai F. D. Roosevelt Egyetemi Kórház hivatalos közleményben tájékoztatott a kormányfő állapotáról.

Forrás: Új Szó, Ma72024. 05. 27. 8:45
FICO, Robert
Besztercebánya, 2024. május 15. Robert Fico szlovák miniszterelnököt életveszélyes állapotban szállítják kórházba Besztercebányán (Banská Bystrica), miután lõfegyveres támadás érte egy kihelyezett kormányülést követõen a Pozsonytól mintegy 150 kilométerre, északkeletre fekvõ Nyitrabányán (Handlová) 2024. május 15-én. Ficót több lövés érte a mellkasán és a gyomrán. A feltételezett tettest õrizetbe vették. MTI/AP/TASR Slovakia/Jan Kroslák Fotó: Jan Kroslák
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ján Richter (Smer) szerint a miniszterelnök állapota továbbra is súlyos, és csak a rehabilitációja legalább fél évet vehet igénybe. Erről írt az Új Szó magyar nyelvű szlovákiai napilap. 

Rendőrök a merénylet áldozatává vált Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni lőfegyveres támadás lezárt helyszínén, a Pozsonytól mintegy 150 kilométerre, északkeletre fekvő Nyitrabányán (Handlová) 2024. május 15-én, néhány órával a támadás után. (Fotó: MTI/EPA/Jakub Gavlak)
Rendőrök a merénylet áldozatává vált Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni lőfegyveres támadás lezárt helyszínén, a Pozsonytól mintegy 150 kilométerre, északkeletre fekvő Nyitrabányán (Handlová) 2024. május 15-én, néhány órával a támadás után. (Fotó: MTI/EPA/Jakub Gavlak)

A parlamenti képviselő a szlovák közmédiának nyilatkozva kifejtette, telefonon egyeztetett a kormányfővel. Hangsúlyozta: véleménye szerint Robert Fico 2024 végére már felépülhet.

Az állapota még mindig nagyon súlyos. Abban kell reménykedni, hogy nem jön közbe valami váratlan

– közölte Richter.

A politikus ugyanakkor hangsúlyozta, mivel Robert Fico sérülései rendkívül súlyosak, nem szabad gyors visszatérésre számítani. Az felelőtlenség lenne – tette hozzá.

A besztercebányai F. D. Roosevelt Egyetemi Kórház hivatalos közleményt adott ki a miniszterelnök állapotáról. Azt írták, Fico egészségi állapota megfelel a várakozásoknak, hétfőn ellenőrző vizsgálatokon fog részt venni. 

Robert Fico kormányfőt a kormány május 15-én tartott nyitrabányai kihelyezett ülése után sebesítette meg súlyosan egy 71 éves férfi. Az elkövetőt a Speciális Büntetőbíróság őrizetbe vette.

Mint arról korábban beszámoltunk, a 71 éves Juraj Cintula lévai író nem értett egyet a kormány politikájával. Ezzel indokolta támadását. A háborúpárti férfiról az is kiderült, hogy korábban Ukrajna-párti tüntetéseken vett részt azokon a helyszíneken, ahol a kormány kihelyezett üléseket tartott.

Borítókép: Robert Fico szlovák miniszterelnököt életveszélyes állapotban szállítják kórházba Besztercebányán (Banská Bystrica), miután lőfegyveres támadás érte egy kihelyezett kormányülést követően a Pozsonytól mintegy 150 kilométerre, északkeletre fekvő Nyitrabányán (Handlová) 2024. május 15-én (Fotó: MTI/AP/TASR Slovakia/Jan Kroslák)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.