Ismét támadást indítottak Magyarország ellen

Egy magyar, momentumos képviselő is van az uniós bűntetőhadjárat kezdeményezői között.

Forrás: Mandiner2024. 05. 13. 10:38
Brüsszel, 2022. november 17.
Daniel Freund német zöldpárti európai parlamenti képviselõ a jogállamiság magyarországi helyzetével kapcsolatos uniós aggályokra adott magyar válaszintézkedésekkel kapcsolatban tartott sajtóértekezleten az Európai Parlament brüsszeli épületében 2022. november 17-én.
MTI/EPA/Stephanie Lecocq
Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szélsőségesen magyarellenes Daniel Freund mellett egy momentumos EP-képviselő is azt követeli, hogy büntesse meg az Európai Bizottság Magyarországot – írta a Mandiner.

A Der Spiegel beszámolója alapján többek között öt európai parlamenti képviselő levelet írt Ursula von der Leyennek, mivel szerintük Orbán Viktor kiszorítaná Magyarországról a stratégiai ágazatokban működő uniós cégeket, ez pedig számos EU-s jogszabály nyilvánvaló megsértése lenne. A politikusok azt várják az Európai Bizottság elnökétől, hogy azonnal lépjen fel és büntesse meg a magyar kormányt – közölték.

A lap az ötből négy EP-képviselőre utalást tett: a szélsőségesen magyarellenes Daniel Freund névvel vállalta tettét, csatlakozott hozzá egy finn kereszténydemokrata és egy spanyol szocialista, valamint a liberális Renew Europe pártcsalád egyik magyar tagja

– hangsúlyozták.

A Renew Europe pártcsaládnak két momentumos szövetségese van, Cseh Katalin és Donáth Anna. Azt, hogy melyikük írta alá a levelet, a cikkből nem derül ki, azonban hozzáállásuk Freundhoz hasonló. Nem meglepő tehát, hogy Donáth Anna nemrég azt írta

Büszkén vállalom, hogy az Orbán-kormánnyal szembeni jogállamisági eljárások egyik kezdeményezője a Momentum.

Borítókép: Daniel Freund (Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.