Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Szélsőséges, antiszemita csoportra csapott le a német rendőrség

A nyomozók csütörtök hajnalban egyszerre négy épületet rohamoztak meg Duisburgban, ahol a korábban betiltott Palesztina Szolidaritás Duisburg nevű szervezet vezetői élnek. Az antiszemita szervezet Palesztina felszabadítására buzdítja híveit.

Forrás: Bild2024. 05. 16. 10:13
Faeser bans Hamas and Samidoun network
Nancy Faeser (SPD) német szövetségi belügyminiszter betiltotta a Hamász iszlamista palesztin szervezetet és a Samidoun palesztinbarát hálózatot. Fotó: Michael Kappeler Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség három lakóházat és egy épületet kutatott át Duisburg északi részén az egyetem közelében, ahol a zsidógyűlölő szervezet vezetői laknak, írja a Bild.

 

Szélsőséges és erőszakra buzdító nézetei miatt korábban Herbert Reul, Észak-Rajna–Vesztfália tartományi belügyminisztere betiltotta szervezetet. A tartományi belügyminisztérium szerint a razzia során az Izrael-ellenes és a Hamásszal szimpatizáló egyesület vagyonát, dokumentumait és adathordozóit is lefoglalták.

A tartomány kiáll a szélsőségesség ellen

A tilalom a megfelelő időben jött és egyértelmű jelzéssel bír. A Palesztinával való szolidaritás sok esetben nem rejt mást, mint zsidógyűlöletet, mint a betiltott szervezet esetében is. Minden jogi lehetőséget kihasználunk, hogy elfojtsuk az antiszemitizmust és a terror ideológiai támogatását. Észak-Rajna-Vesztfália álláspontja egyértelműt a szélsőséggel szemben

– mondta Herbert Reul belügyminiszter.

Herbert Reul (CDU), Észak-Rajna-Vesztfália belügyminisztere újságíróknak beszél. (Fotó: dpa Picture-Alliance/AFP/Federico Gambarini)
Herbert Reul (CDU), Észak-Rajna–Vesztfália belügyminisztere újságíróknak beszél (Fotó: DPA/AFP/Federico Gambarini)

A Palesztina Szolidaritás Duisburg ideológiai irányultságát Izrael-ellenes és antiszemita világnézet jellemzi. A szervezet gyűléseken, tüntetéseken és a közösségi média csatornáin keresztül nyilvánosan antiszemita narratívákat terjeszt, és ezzel szítja a zsidókkal szembeni ellenérzéseket.

Egy tiszt szerint a szervezet folyamatosan gyűlöletet szít Izrael állam ellen, és kizárólag azt teszi felelőssé a közel-keleti konfliktusért. Gyűlöletet és erőszakot terjeszt az izraeliek és palesztinok közötti viszonyban, és nem utolsósorban veszélyezteti a Németországban élő izraeli honfitársaink életét és testi épségét.

2023. október 12., Észak-Rajna-Vesztfália, Duisburg: Egy résztvevő Fiatal Küzdelem zászlóval és palesztin zászlóval a vállán áll a palesztin-barát tüntetésen. (Fotó: dpa Picture-Alliance /AFP/%Christoph Reichwein)
2023. október 12., Észak-Rajna–Vesztfália, Duisburg: egy résztvevő Fiatal Küzdelem zászlóval és palesztin zászlóval a vállán áll a palesztinbarát tüntetésen (Fotó: DPA/AFP/Christoph Reichwein)

A betiltott szervezet megalakulása óta nyíltan hirdeti „Palesztina felszabadításának célját a Földközi-tengertől egészen a Jordán folyóig”, és Izrael állam elpusztítására szólít fel.

A hatóságok szerint a szervezet kapcsolatban áll az Izrael-ellenes és radikális „Samidoun” egyesülettel, amelyet 2023 novemberében egész Németországban betiltottak.

Borítókép: Nancy Faeser (SPD) német szövetségi belügyminiszter betiltotta a Hamász iszlamista palesztin szervezetet és a Samidoun palesztinbarát hálózatot (Fotó: DPA/AFP/Michael Kappeler)


 


 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.