Zsidó rendezvényt ért antiszemita támadás + videó

Eltorlaszolták egy egy zsidó közösségi központ bejáratát a kanadai Montrealban az Izrael-ellenes tüntetők, hogy ne lehessen megtartani az oda meghirdetett előadást. A rendezvényen izraeli vendégelőadók is felszólaltak volna.

2024. 03. 07. 6:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Antiszemita tüntetők támadtak rá egy zsidó rendezvényre a kanadai Montrealban – számol be róla a Breitbart amerikai hírportál.

Halál Izraelre! Halál a zsidókra!

– kiabálták a megmozdulás résztvevői.

Az agresszíven viselkedő tüntetők eltorlaszolták a zsidó közösségi központ és a Holokauszt Múzeum bejáratát, hogy megakadályozzák a közösség tagjainak részvételét egy rendezvényen, amelyen izraeli vendégelőadók is felszólaltak volna.

Válaszul egy montreali bíró tíz napra betiltotta az Izrael-ellenes tüntetéseket zsidó intézmények és imaházak közelében – írja a Montreal Gazzette kanadai napilap. A tiltás azonnal életbe is lépett.

Kanadában a szomszédos Egyesült Államokhoz hasonlóan több Izrael-ellenes megmozdulást is tartottak a Hamász palesztin terrorszervezet október 7-i Izrael elleni támadása óta.

Borítókép: Montreal (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.