Élő közvetítés
Lengyelország
ÉLŐ
Hollandia

Szijjártó Péter: Június 9-én az emberek véget vethetnek a háborúnak

A magyar és európai emberek június 9-én véget tudnak vetni az orosz–ukrán háborúnak, amennyiben az európai parlamenti választáson kellő számú békepárti politikust küldenek a parlamentbe – mondta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Szekszárdon.

Forrás: MTI2024. 05. 23. 23:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter a kormányzó pártok országjáró fórumainak szekszárdi állomása előtt tartott sajtótájékoztatón hozzátette, ekkor jó esélyünk lehet arra, hogy mindennek a nukleáris háborús őrületnek, az Ukrajnába csapatokat küldeni akaró törekvéseknek egyszer s mindenkorra vége lesz, és újra békében, nyugalomban, gazdasági fejlődésben tölthetjük a mindennapjainkat Magyarországon.

Emlékeztetett, az elmúlt hetekben, hónapokban több európai politikus őrült nyilatkozatokat tett. Van, aki az Ukrajnába küldendő szárazföldi csapatokról fantáziált, van, aki egyenesen nukleáris háborút vizionál. 

Az jól látszik – mondta –, hogy minél tovább tart az orosz–ukrán háború, annál súlyosabb a veszélye annak, hogy időben és térben is tovább terjedhet. Ha így lesz, akkor nem ezer kilométerre terjed először, hanem itt, a szomszédságban – jegyezte meg.

Azt mondta, Magyarország az elmúlt két, két és fél évben minden módon védekezett az ellen, hogy belenyomjanak minket a háborúba. Hangsúlyozta, a nyomás növekedni fog, ezért az az érdekünk, hogy a háború minél előbb véget érjen.

 

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Szekszárdon tartott fórumot (Forrás: Facebook/Szijjártó Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.