Visszahívta a gyártó a csípős rágcsálnivalót, miután egy tinédzser evett belőle és meghalt

Tényleg csípett.

Forrás: CNN2024. 05. 18. 7:30
Close,Up,Of,Pregnant,Woman,With,Prosthetic,Arm,Lying,On
illusztráció Fotó: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szívinfarktusban halt meg egy tinédzser tavaly szeptemberben, aki a chilipaprikában található kémiai vegyület – kapszaicin – magas koncentrációját tartalmazó tortilla chipset evett – állapította meg a massachusettsi tiszti főorvosi hivatal. A gyártó végül úgy döntött, visszahívja a terméket – adta hírül a CNN

A tinédzsert Harris Wolobah-nak hívják, akinek veleszületett szívproblémája volt. Ennek ellenére kipróbálta a Paqui rendkívül fűszeres „One Chip Challenge” nevű termékét, amelyet egyébként koporsó alakú dobozba csomagoltak, és amely Carolina Reaper és Naga Viper paprikával volt ízesítve.

Kansas,City,,Kansas,-,September,9,,2023:,The,Safety,Of
Fotó: Shutterstock

Csütörtökön aztán megerősítette a portálnak a hivatal, hogy Wolobah szív- és tüdőleállás következtében halt meg, miután „magas kapszaicin-koncentrációjú” élelmiszert evett. A kapszaicin adja a chili paprika csípősségét.

A Carolina Reaper paprika rendkívül magas csípősséggel bír, a Scoville-skálán – ezzel mérik a csípősséget – éppen eléri a paprikaspray csípősségét. A Naga Viper nevű paprika is durván csípős, sokkal jobban csíp, mint például a jalapeño.

A gyártó szóvivője hangsúlyozta, hogy az említett kihívást felnőtteknek szánták és a csomagoláson feltüntették azt is, hogy a terméket nem ajánlják gyermekeknek és azoknak sem, akik érzékenyek a csípős ételekre vagy valamilyen alapbetegségük van. Persze ez nem mindenkit érdekelt, a vállalat tavaly szeptemberben, Harris halála után döntött úgy, hogy többé nem árusítják a terméket. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.