Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

A dagesztáni támadók egy részét megölték, a többieket megbüntetik

A dagesztáni zsinagógát és templomokat megtámadó fegyveresek egy részét megölték, a többieket megbüntetik – közölte Abdurashid Magomedov dagesztáni belügyminiszter.

Forrás: TASZSZ2024. 06. 25. 8:26
A Dagesztán vezetőjének Telegram-csatornáján közreadott képen a derbenti Kele-Numaz zsinagóga megsérült épülete 2024. június 24-én
A Dagesztán vezetőjének Telegram-csatornáján közreadott képen a derbenti Kele-Numaz zsinagóga megsérült épülete 2024. június 24-én (Fotó: MTI/AP/Dagesztán vezetõjének Telegram-csatornája)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vasárnapi, templomokat és zsinagógát érintő terrortámadásra reagálva Abdurashid Magomedov dagesztáni belügyminiszter elmondta, hogy a támadók egy részét megölték, a többieket pedig meg fogják büntetni.

Nem hagyjuk, hogy külső erők tönkretegyék a békénket és az egységünket. A banditák egy részét tegnap a helyszínen megöltük, a többieket megfelelően megbüntetjük

– idézi a minisztérium Telegram-csatornáját a TASZSZ orosz hírügynökség.

Magomedov megerősítette, hogy tizenöt rendőr halt meg lövöldözésekben.

Ez egy hatalmas tragédia minden családnak, mindannyiunknak. Ez a vallási létesítmények elleni szervezett támadás arra irányult, hogy gyűlöletet és viszályt szítson népünk között. De nem szabad elfelejtenünk, hogy Dagesztán mindig is olyan hely volt, ahol a különböző vallású és nemzetiségű emberek békében és egyetértésben élnek

– hangsúlyozta a belügyminiszter.

Mint arról beszámoltunk, vasárnap fegyveres támadás ért Derbentben egy ortodox templomot és egy zsinagógát, Mahacskalában pedig egy templomot és egy közlekedési rendőrposztot. A hatóságok szerint a támadásokban a rendőrök mellett több civil és egy ortodox pap is meghalt. 

Az ügyben terrorizmus vádjával indított nyomozást az orosz Nyomozó Bizottság.

Borítókép: A Dagesztán vezetőjének Telegram-csatornáján közreadott képen a derbenti Kele-Numaz zsinagóga megsérült épülete 2024. június 24-én (Fotó: MTI/AP/Dagesztán vezetõjének Telegram-csatornája)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.