Amerikai luxusvillájába menekülhet a brit miniszterelnök

A kaliforniai Santa Monicába költözhet családjával Rishi Sunak brit miniszterelnök. Felmérések ugyanis azt jelzik, az általa vezetett Konzervatív Párt nem fog jól szerepelni a közelgő választásokon.

Forrás: Politico2024. 06. 19. 12:24
Rishi Sunak brit miniszterelnök sajtóértekezlete a londoni kormányfői rezidencián, a Downing Street 10-ben 2024. április 22-én. Sunak közölte, a parlament nem késleltetheti tovább az illegális bevándorlók Ruandába áttelepítését célzó törvénytervezet elfogadását. Szerinte az első repülőjáratok 10-12 hét múlva indulhatnak az afrikai országba. Forrás: MTI/EPA/Bloomberg pool/Jason Alden
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rishi Sunak brit miniszterelnöknek a politikai túlélés a cél az Egyesült Királyságban július 4-én tartandó választásokon, mivel a felmérések szerint a Konzervatív Párt vereséget fog szenvedni, közölte a Politico.

Mivel Kalifornia ismerős hely a számára, felmerült, hogy hazáját is hátrahagyja, ha kiesik a vezetői pozícióból. De vajon hova utazhat?

A brüsszeli hírportál szerint Sunak egyik lehetősége egy fényűző luxusvilla a kaliforniai Santa Monicában, melynek értéke 7,2 millió dollár.

A Politico nem tartja kizártnak, amennyiben a miniszterelnök ilyen döntést hoz, az jelentősen megváltoztatja nemcsak az ő, hanem családja jövőjét is. Gyermekei valószínűleg egy környékbeli elit iskolában tanulnának, más hírességek gyermekeivel.

Továbbá a brit miniszterelnök a kaliforniai Stanford egyetemen tanult, valamint itt ismerkedett meg feleségével is, mielőtt elhagyta Amerikát, hogy politikai karrierjét építse az Egyesült Királyságban, tehát több szempontból is logikus lenne a visszatérése. Sunak azonban cáfolta, hogy erre készülne, amennyiben a Konzervatív Párt nem szerepel jól a választásokon.

Ez egyszerűen nem igaz

– mondta Sunak az ITV-nek adott interjúban a múlt hónap végén, hozzátéve, hogy „természetesen” kitart amellett a döntése mellett, hogy az Egyesült Királyságban maradjon.

 „Ez az otthonom” – tette hozzá. Amennyiben Sunak visszatér Kaliforniába, folytatná azoknak a brit politikusoknak vagy európai konzervatív vezetőknek a sorát, akik engedtek Kalifornia csábításának.

Borítókép: Rishi Sunak brit miniszterelnök sajtóértekezlete a londoni kormányfői rezidencián, a Downing Street 10.-ben 2024. április 22-én (Fotó: MTI/EPA/Bloomberg pool/Jason Alden)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.