Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Az Egyesült Államok hamarosan újabb jelentős fegyverszállítmányt indíthat Ukrajnába

A Fehér Ház arra számít, hogy az elkövetkező hetekben újabb jelentős fegyverszállítmányokat jelentenek be Ukrajnának.

2024. 06. 05. 11:46
Stinger" type anti-aircraft missile
Egy katona Stinger rakétával célba vesz egy repülőgépet az "Elite 2010" légierő gyakorlat során a Heuberg katonai gyakorlóterületen Messstetten közelében. Fotó: Patrick Seeger Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy gondolom, hogy az elkövetkező hetekben további, jelentős képességekkel bíró szállítmányok bejelentésére lehet számítani Ukrajnának

mondta Jake Sullivan, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója a szövetséges erők normandiai partraszállásának 80. évfordulója alkalmából rendezett eseményen, írta a Mehr News.

Jake Sullivan, az Egyesült Államok nemzetbiztonsági tanácsadója beszél a napi eligazításon a washingtoni Fehér Ház Brady-tájékoztató termében 2024. május 22-én. Fotó: AFP

Április végén Joe Biden amerikai elnök aláírta azt az amerikai kongresszus által jóváhagyott törvénycsomagot, amely az Ukrajnának, Izraelnek és Tajvannak történő fegyverszállítások folytatásáról szól. A csomag értéke 95 milliárd dollár volt. Ebből 61 milliárd dollárt Kijevnek szánnak.

Közvetlenül azután, hogy az államfő aláírta ezeket a törvényjavaslatokat, a Pentagon bejelentette, hogy egymilliárd dollár értékben fegyvereket és felszereléseket küld Ukrajnának. Washington ezután újabb, négyszázmillió dollár értékű fegyverszállítmányt küldött Kijevbe.

 

Borítókép: Egy katona Stinger rakétával célba vesz egy repülőgépet az Elite 2010 légierő-gyakorlat során a Heuberg katonai gyakorlóterületen Messstetten közelében (Fotó: dpa Picture-Alliance/AFP/Patrick Seeger)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.