Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Az egyiptomi és a jordániai külügyminiszter az ENSZ BT határozatának betartását követeli Izraeltől

Számeh Sukri egyiptomi külügyminiszter és jordániai hivatali kollégája, Ajmán Szafadi felszólította kedden Izraelt, hogy hajtsa végre az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) határozatát a gázai fegyverszünetről.

Forrás: MTI2024. 06. 12. 6:00
Az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) tagjai a gázai tűzszünetről szóló megállapodás-tervezetről szavaznak a világszervezet New York-i székházában 2024. június 10-én
Az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) tagjai a gázai tűzszünetről szóló megállapodás-tervezetről szavaznak a világszervezet New York-i székházában 2024. június 10-én (Fotó: MTI/AP/ENSZ/Eskinder Debebe)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közös kairói sajtótájékoztatójukon Szafadi hangsúlyozta, hogy a nemzetközi jog hitelessége forog kockán, ha Izrael megtagadja a határozat betartását.

Izrael egyre inkább pária állammá válik a világban, ha nem hagy fel az agresszióval

− tette hozzá.

Sukri szintén hangsúlyozta, hogy az ENSZ BT határozatai „kötelezők és tiszteletben tartandók”.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa határozatában támogatta hétfőn a gázai tűzszünetről szóló megállapodás-tervezetet, amelyet az Egyesült Államok terjesztett elő. A dokumentum üdvözli a három lépcsőből álló tűzszüneti tervet, amelynek első lépése a harcok azonnali, átmeneti felfüggesztését tartalmazza, a túszok egy részének elengedésével és a gázai segélyek kiterjesztésével. A tervezet szerint az átmeneti fegyvernyugvás időt adna egy tartós tűzszünetet eredményező megállapodás kidolgozására, ami a radikális iszlamista Hamász kezében lévő összes túsz szabadon engedéséhez is vezetne.

Az ENSZ BT határozatát a Hamász és a Mahmúd Abbász palesztin elnök vezette Palesztin Hatóság is üdvözölte.

Borítókép: Az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) tagjai a gázai tűzszünetről szóló megállapodás-tervezetről szavaznak a világszervezet New York-i székházában 2024. június 10-én (Fotó: MTI/AP/ENSZ/Eskinder Debebe)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.