Következő mérkőzések
Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Drámai pillanatok, amikor az eliterők kimenekítik a túszt + videó

Testkamerás felvételek azt a pillanatot örökítették meg, amikor az izraeli elit erők kimentették a túszt, Noa Argamanit a Hamász nyolc hónapos fogságából.

2024. 06. 16. 8:32
Plakátok a négy megmentett izraeli túsz arcképével balról: Andrej Kozlov, 27, Noa Argamani, 26, Shlomi Ziv, 41, és Almog Meir Jan, 22, egy falon Tel-Avivban 2024. június 8-án
Plakátok a négy megmentett izraeli túsz arcképével balról: Andrej Kozlov, 27, Noa Argamani, 26, Shlomi Ziv, 41, és Almog Meir Jan, 22, egy falon Tel-Avivban 2024. június 8-án Fotó: GIL COHEN-MAGEN / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A drámai testkamerás felvételek azt a pillanatot örökítették meg, amikor az izraeli elit erők kimentették a túszt, Noa Argamanit a Hamász nyolc hónapos fogságából egy gázai hadművelet során.

Argamani, akit a Hamász terroristái a Supernova zenei fesztiválról október 7-én raboltak el, gyorsan a zsidó állam elleni terrortámadás szimbólumává vált, június 8-án a gázai központi Nuseirat menekülttábor egyik lakóházban mentették meg.

„Noa, minden rendben van, hazavisszük” – mondja egy tiszt Argamaninak a szombaton közzétett videóban. – „Hazavisszük, Noa. Biztonságban vagy, elviszünk a járműhöz.”

Argamani, egy 26 éves kínai születésű izraeli állampolgár, egyike volt annak a négy túsznak, akiket a hadművelet során megmentettek. A Hamász által megszállt három-négy emeletes épület egyikében tartózkodott, amelyekben foglyokat laktak, és amelyeket az IDF célba vett.

Borítókép: plakátok a négy megmentett izraeli túsz arcképével balról: Andrej Kozlov, 27, Noa Argamani, 26, Shlomi Ziv, 41, és Almog Meir Jan, 22, egy falon Tel-Avivban 2024. június 8-án (Fotó: AFP/Gil Cohen-Magen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.