Hananya Naftali: Izrael nem a probléma, Izrael a megoldás

Hananya Naftali izraeli influenszert kérdeztük a The End of the Innocence (Az ártatlanság vége) című rövidfilm vetítésekor a világ és Izrael helyzetéről a fekete szombatként is emlegetett tragikus nap után, amikor a Hamász október elején emberek százait mészárolta le.

2024. 06. 06. 21:09
Hananya Naftali Fotó: Kovács Milán/kvc_foto
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hananya Naftali szerint nagyon fontos, hogy a magyarok, a zsidókkal és az izraeliekkel közösen szemtanúi legyenek a borzalmaknak, amelyeket a Hamász elkövetett. Meglátása szerint a Hamász egy radikális ideológia, amely nem korlátozható a Gázai övezetre.

Ezért fontos, hogy a világ megtudja, mire képes a radikális iszlám, mert ki kell állnunk a radikalizmus ellen, és a békére kell törekedni. Ez számomra egy fontos üzenet, amit a magyar embereknek szeretnék átadni, hogy nekünk, izraelieknek és magyaroknak együtt kell harcolnunk a radikalizmus ellen, a béke és a közös értékeink érdekében

– mondta lapunknak. Az október 7-én elkövetett támadások óta bár megváltozott a közhangulat Izraelben, az ország így is az ötödik legboldogabb országként van számontartva a világon. Hananya Naftali szerint ez annak tudható be, hogy az izraeliek nagyon boldog emberek, akik nem veszítik el a reményt. Hozzátette:

Nekünk a reménybe kell kapaszkodnunk. Ez az erő, ami nekünk, zsidóknak van. Soha nem veszítjük el a reményt.

A világban vírusként terjedő dezinformációval kapcsolatban elmondta, hogy napjainkban ez a gyűlöletkeltés egyik leghatékonyabb eszköze, és elvonja a figyelmet az igazi áldozatoktól.

Amit mi teszünk, az egyszerűen az igazság megosztása. Nem kell hazudnunk. Az igazság a mi oldalunkon áll. És ez az, amit én is teszek a közösségi médiában. Azt akarom, hogy az emberek tudják az igazságot, és azt akarom, hogy az emberek tudják, hogy Izrael nem az ellenség

– emelte ki lapunknak. A világban történő tüntetésekről az a véleménye, hogy ezeket kizárólag a gyűlölet táplálja, és nem palesztinpárti tüntetésekről van szó, hanem kizárólag Izrael-ellenes megnyilvánulásokról.

A legtöbb ember azt sem tudja, hol van Izrael a térképen. Azt skandálják a folyótól a tengerig, Palesztina szabad lesz. És a legtöbbjük azt sem tudja, hogy melyik folyóról és melyik tengerről van szó. És ez azt mutatja, hogy nem igazán törődnek a palesztin emberekkel, csak Izraelt gyűlölik. Amikor Izrael mellett állok ki, azt azért teszem, mert szeretem az országomat, nem azért, mert gyűlölöm a palesztinokat. Engem soha nem tanítottak arra, hogy gyűlöljem a szomszédaimat. Tisztelem a palesztinokat. Ezt a tiszteletet fogom visszakövetelni

– fogalmazott Hananya Naftali, aki szerint napjaikban az antiszemitizmus is új szintet ért el. Úgy vélte, azért jelent ez nagy kihívást, mert ez a jelenség nem kifejezetten csak a zsidók, hanem az emberiség problémája is.

Borítókép: Hananya Naftali izraeli influenszer (Fotó: Kovács Milán/kvc_foto)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.