Következő mérkőzések
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Hatvanmillió dolláros kártérítést kap a nő, aki azt állítja, a hintőpor miatt lett rákos

Egyre forróbb a talaj a Johnson&Johnson háza táján.

Forrás: Spiegel, EconomX2024. 06. 04. 14:37
August,25,,2022,,Brazil.,In,This,Photo,Illustration,,A,Person
illusztráció Fotó: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kártérítést ítélt meg az egyik amerikai bíróság kegy rákos betegnek a Johnson & Johnson (J&J) állítólagosan szennyezett babapora miatt. A vállalat ellen egy 48 éves rákos beteg nyert a bíróságon – írja az EconomX a Spiegel cikke alapján. 

A portlandi esküdtszék hatvanmillió dolláros kártérítést ítélt meg a betegnek és a férjének, mivel azbeszttel szennyezett volt a hintőpor, amit használtak. Korábban a Magyar Nemzet is beszámolt arról, hogy valami nagyon nincs rendben a vállalat környékén. 

A felperes Kyung Lee-nél mesotheliomát –  egy ritka, de kifejezetten agresszív daganat, amely a belső szerveket körülvevő szöveteken alakul ki – diagnosztizáltak, és megállapították, hogy a szíve körüli szövet rákos megbetegedésének az oka lehetett, hogy 

csaknem harminc évig használtak azbeszttartalmú termékeket a J&J-tól.

A J&J ügyvédje azonban azzal érvelt a tárgyaláson, hogy a felperes betegségét valószínűleg az otthonához közeli gyárban használt azbeszt okozta. Ő úgy fogalmazott, az ítélet „összeegyeztethetetlen a több évtizedes független tudományos értékelésekkel”, amelyek megerősítették a babapor biztonságosságát, amelyek szerint azok nem tartalmaznak azbesztet és nem okoznak rákot – részletezte a portál

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.