Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. június 25.
Lengyelország
Hollandia
18:002024. június 25.
Ausztria

Itt az izraeli bejelentés

Az izraeli hadsereg vasárnap bejelentette, hogy napi taktikai szünetet tart a Gázai övezet déli részén, hogy növelje a palesztin területre érkező humanitárius segélyek mennyiségét.

Forrás: MTI2024. 06. 16. 11:14
Palesztinok meglátogatják szeretteik sírjait az Eid al-Adha alkalmából a gázai Deir al Balahban 2024. június 16-án.
Palesztinok meglátogatják szeretteik sírjait az Eid al-Adha alkalmából a gázai Deir al Balahban 2024. június 16-án. Fotó: Anas Zeyad Fteha / ANADOLU / Anadolu via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A katonai tevékenységben humanitárius okokból helyi taktikai szünetet tartanak minden nap 8 órától 19 óráig (helyi idő szerint) további értesítésig az izraeli Kerem Salom átkelőhelytől a Szalah al-Din útig terjedően, és tovább északra – áll a hadsereg közleményében.

A tájékoztatás szerint a döntést az ENSZ-szel és más szervezetekkel folytatott megbeszéléseket követően a Gázai övezetbe érkező humanitárius segélyek mennyiségének növelésére irányuló erőfeszítések részeként hozták meg.

A döntés egy olyan időszakban született, amikor a tűzszünetre vonatkozó remények diplomáciai fronton meghiúsulni látszanak Izrael és a Hamász szélsőséges palesztin szervezet ellentmondásos követelései miatt, amelyek kevés esélyt hagynak arra, hogy a Joe Biden amerikai elnök által május végén bejelentett terv megvalósuljon.

Szombaton az izraeli hadsereg nyolc katona halálát jelentette be a Gázai övezetben, ahol több mint nyolc hónapja dúl a háború Izrael és a Hamász között.

Borítókép: Palesztinok meglátogatják szeretteik sírjait az Eid al-Adha alkalmából a gázai Deir al Balahban 2024. június 16-án (Fotó: AFP/Anadolu/Anas Zeyad Fteha)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.