Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Itt vannak az újabb információk az Északi Áramlat 2 gázvezetékkel kapcsolatban

Tanúk szerint az Amerikai Egyesült Államok már korábban is aktívan dolgozott azon, hogy megakadályozza a vezeték kiépítését.

2024. 06. 30. 12:24
Nord Stream 2 gas pipeline
Csőrendszerek és elzáróberendezések képe az Északi Áramlat 2 vezeték gázfogadó állomásán. (Fotó: STEFAN SAUER / DPA / dpa Picture-Alliance az AFP-n keresztül) Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai különleges szolgálatok ügynökei évek óta próbálták megakadályozni az Északi Áramlat 2 gázvezeték projektjének befejezését. Ezt mondta Thomas Krüger. A németországi Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományi parlamentjének SPD-frakciójának elnöke több tanú vallomására hivatkozva kijelentette, hogy Washington hírszerzői közvetlenül az európai országban próbálták a befejezést blokkolni.

Június 28-án Mecklenburg-Elő-Pomeránia parlamentje zárt ajtók mögött hallgatott ki két tanút az Északi Áramlat 2 építését támogató környezetvédelmi alapítvány létrehozása körüli eseményekkel kapcsolatos vizsgálatban.

Mindkét tanú azt vallotta, hogy az amerikai titkosszolgálatok képviselői aktívan kampányoltak a környezetvédelmi egyesületek mellett Mecklenburg-Elő-Pomerániában, hogy megakadályozzák az Északi Áramlat 2-t, és felajánlották támogatásukat

 – húzta alá Krüger az SPD-frakció honlapján közzétett sajtóközleményben, amely szerint a titkosszolgálatok képviselője közvetlenül a helyszínen találkozott egy tanúval is.

Mint arról korábban beszámoltunk, 2022 szeptemberének végén elkövetett szabotázsakcióban megrongálódott az Északi Áramlat és az Északi Áramlat 2 gázvezeték, amely Oroszországból szállított földgázt Európába a Balti-tengeren keresztül. Az esetet követően az orosz főügyészség nemzetközi terrorizmus vádjával büntetőeljárást indított. Egyelőre nem lehet megjósolni, hogy a vezetékeket mikor lehet megjavítani.

Borítókép: Csőrendszerek és elzáróberendezések képe az Északi Áramlat 2 vezeték gázfogadó állomásán (Fotó: Stefan Sauer / DPA / dpa Picture-Alliance az AFP-n keresztül)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.