Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Michael Douglas Oscar-díjas amerikai színész támogató látogatáson vesz részt Izraelben

Michael Douglas Oscar-díjas amerikai–zsidó színész támogató látogatáson vesz részt Izraelben.

Forrás: MTI2024. 06. 03. 7:02
Michael Douglas amerikai színész
Michael Douglas amerikai színész (Fotó: MTI/AP/Luca Bruno)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világhírű amerikai színész vasárnap Jeruzsálemben találkozott Jichák Hercog államelnökkel, aki átadta neki a túszok megmentésének szimbólumait, a sárga kitűzőt és a katonai dögcédula-nyakláncot.  

Nagyon nehéz időszakot élünk. Érezni a történtek mélyen sokkoló hatását. Örülünk, hogy itt lehetünk Izraelt támogatva, és megoszthatjuk önnel, hogy Amerika határozottan a szövetségese, ahogy elnökünk is elmondta önnek. Csak abban reménykedem, hogy a legutóbbi tárgyalások eredményt érnek el, és a túszok hamarosan visszatérnek

− mondta a színész Hercognak az elnöki hivatal közleménye szerint.

Douglas korábban megtekintette Ziv Koren Október hetedike című fotókiállítását a Peresz Béke- és Innovációs Központban, és találkozott az októberi terrortámadásban a Gázai övezetbe hurcolt túszok családjaival.

A művész csalódottságának adott hangot amiatt, hogy a világ nem láthatta eléggé az októberi mészárlás képeit, hogy azokat nem terjesztették azonnal. Szerinte ez információhiányhoz vezetett, és megakadályozta a válaszadást az Izrael elleni tüntetésekre.

Ellátogatott az övezet szomszédságában fekvő, és súlyos harcokat átélt Beeri kibucba is, ahol beszélgetett a kibuc tagjaival. 

Itt olyan emberekkel találkoztam, akik hittek a békében. Akik vendégül látták otthonaikban palesztin szomszédaikat

− mondta el tapasztalatairól.

Most azt kérdezem, hogyan gyógyulsz fel az ilyesmiből? Nemzedékekbe fog telni, ha egyáltalán lesz gyógyulás. Hogyan győzöd le a bosszúvágyat? Fogalmam sincs

− fogalmazott Michael Douglas.


Borítókép: Michael Douglas amerikai színész (Fotó: MTI/AP/Luca Bruno)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.