Élő közvetítés
Ukrajna
ÉLŐ
Belgium
Szlovákia
ÉLŐ
Románia

Nagyszabású hadgyakorlatba kezdtek az orosz erők, valamire készül Moszkva

A gyakorlat a Csendes-óceán, a Japán-tenger és az Ohotszki-tenger vizein valósul meg.

Forrás: Orosz Védelmi Minisztérium2024. 06. 18. 12:23
Az Admiral Tribuc orosz romboló kikötni készül a manilai Déli kikötőben 2019. április 8-án. Az orosz csendes-óceáni flotta három hajója érkezett ötnapos látogatásra a Fülöp-szigeteki fővárosba, a másik kettő a Vinogradov romboló és az Irkut tartályhajó. Az Admiral Tribuc és a Vinogradov a nagy tengeralattjáró-elhárító hajók osztályába tartozik. Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Csendes-óceáni Flotta erői a Csendes-óceán, a Japán-tenger és az Ohotszki-tenger vizein gyakorlatoznak június 18–28. között. A kétoldalú gyakorlatot Viktor Liina admirális, a Csendes-óceáni Flotta parancsnoka vezeti. 

Az idei gyakorlat első alkalommal lesz kétoldalú, mivel a Csendes-óceáni Flotta, a Talnaki Hagyományos Haditengerészeti Erők és az Oroszországi Föderáció északkeleti részén lévő csapatok között zajlik – derült ki az orosz védelmi minisztérium közleményéből.

A gyakorlat során a tengerészek a tengeralattjárók elleni támadásokat, a tengeri átkelés során a hajóosztagok védelmének megszervezését, az ellenség hajócsoportjai elleni közös rakétacsapásokat fogják gyakorolni. 

A kétoldalú gyakorlaton negyven hajó, csónak és támogató hajó, a Talnaki Hagyományos Haditengerészeti Erők mintegy húsz repülőgépe és helikoptere vesz részt, köztük a nagy hatótávolságú tengeralattjáró-elhárító Tu–142mz, Il–38 és Il–38N repülőgépek, valamint a Ka–29 és Ka–27 helikopterek. 

Borítókép: Az Admiral Tribuc orosz romboló kikötni készül a manilai déli kikötőben 2019. április 8-án (Fotó: MTI/EPA) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.