Orosz–ukrán háború: frontra küldené a legfiatalabbakat is egy ukrán képviselő

Ukrajnában nemrégiben módosították a mozgósítási törvényeket, akkor 27-ről 25 évre csökkentették az alsó korhatárt, ám egy ukrán parlamenti képviselő már arról beszélt, tovább kell csökkenteni a hadkötelezettségi korhatárt. Roman Lozinszkij szerint a jövőben újabb változások várhatók a sorozásokkal kapcsolatban.

2024. 06. 20. 7:18
Ukrán katonák egy lövészárokban a délkelet-ukrajnai Zaporizzsja régióban tartott gyakorlatozásukon 2024. június 18-án. Fotó: Andrij Andrijenko
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 – Egy teljes körű háború harmadik évéről beszélünk. Az elesett vagy megsebesült katonák pótlása elengedhetetlen. Le kell váltani azokat, akik már több mint két éve a fronton szolgálnak – hívta fel a figyelmet Roman Lozinszkij. Az ukrán Hang párt parlamenti képviselője egy interjúban beszélt arról, hogy minden bizonnyal nem a tavasszal hatályba léptetett módosítások voltak az utolsók a mozgósítások terén – számolt be a Kárpáti Igaz Szó.

Akkor a sorozási korhatárt 27 évről 25-re csökkentették, ám Lozinszkij utalt arra, az alsó korhatárt még tovább csökkenthetik, noha elismerte, egy ilyen döntés aligha fog pozitív visszhangot kapni az emberektől.

„Feltéve, hogy a frontvonal megmarad, és a háború folytatódik, nem ez lesz az utolsó változás a mozgósítás korhatárát illetően” – idézte a politikust az ukrán Unian hírportál.

Borítókép: Ukrán katonák egy lövészárokban a délkelet-ukrajnai Zaporizzsja régióban tartott gyakorlatozásukon 2024. június 18-án (Fotó: MTI/AP/Andrij Andrijenko)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.