Összeomlott az áramszolgáltatás, több országban nincs villany

Az áramszolgáltatási rendszer összeomlása miatt pénteken áram nélkül maradt Bosznia-Hercegovina és Montenegró nagy része, valamint a horvátországi Dalmácia – közölte az N1 regionális hírportál.

Forrás: MTI2024. 06. 21. 14:10
Caracas, 2019. július 23.
Áramszünet idején készült kép Caracas belvárosáról 2019. július 22-én. Venezuela 24 szövetségi államából 19-ben szünetelt az áramszolgáltatás ezen a napon.
illusztráció Fotó: MTI/EPA-EFE/Miguel Gutiérrez
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összeomlott a montenegrói áramszolgáltató rendszer pénteken húsz perccel dél után, miután egy vezeték kigyulladt, így az ország legnagyobb részén nincs áram. 

Ezt követően kártyavárként omlott össze a térség többi országának rendszere is. Horvátországban Dalmácia maradt villamosenergia nélkül, míg Bosznia-Hercegovina legnagyobb városaiban 

megálltak a villamosok és a trolibuszok, nem működnek a jelzőlámpák, és a háztartásokban sincs áram.

A montenegrói áramszolgáltató egyelőre nem tudja, mikorra várható a javítási munkálatok befejezése. A térség országaiban sorra dőlnek meg a melegrekordok, mindenhol vörös riasztás van érvényben, az áramkimaradások miatt viszont a légkondicionálók és a hűtőszekrények sem működnek.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.