Robbanás történt egy romániai barkácsáruházban, többen megsérültek

Robbanás történt az észak-romániai Botosán városában egy barkácsáruházban pénteken, 12 sérültet kórházba szállítottak.

Forrás: MTI2024. 06. 07. 13:09
Botosán, 2024. június 7. A romániai Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége (ISU) felvételén tűzoltók dolgoznak az észak-romániai Botosán városának egyik barkácsáruházában történt robbanást követõen 2024. június 7-én. A katasztrófavédelem szerint vélhetõen egy gázkazán robbant fel az irodák környékén, a detonáció következtében legkevesebb 12 ember megsebesült. Fotó: Romániai Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége Forrás: MTI/AP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Raed Arafat katasztrófavédelmi államtitkár szerint vélhetően egy gázkazán robbant fel az irodák környékén, és a sérültek többsége az áruház alkalmazottai közül került ki. Az áruházban tartózkodók zöme, 110 ember segítség nélkül ki tudott menekülni, írja az MTI. A robbanás következtében keletkezett tüzet eloltották, a tűzoltók a romos épületben folytatják az esetleg bennrekedt emberek keresését. Az államtitkár elmondta: feladatuk meglehetősen veszélyes, mert nem tudni, mennyire gyengült meg az épület szerkezete. Az áruház nem dőlt össze, de a robbanás számos szerkezeti elemét leszakította, megrongálta.

Botosán, 2024. június 7. A romániai Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége (ISU) felvételén tűzoltók dolgoznak az észak-romániai Botosán városának egyik barkácsáruházában történt robbanást követően 2024. június 7-én. A katasztrófavédelem szerint vélhetően egy gázkazán robbant fel az irodák környékén, a detonáció következtében legkevesebb 12 ember megsebesült.
(Fotó: MTI/AP/Romániai Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége)

A kórházi ellátásra szoruló emberek törést, zúzódásokat és különböző fokú égési sérüléseket szenvedtek, de valamennyien eszméletüknél voltak. A súlyosabb állapotban lévő sérültekért Jászvásárból és Bukarestből is helikoptert indítottak, hogy a jobban felszerelt sürgősségi kórházakba szállítsák őket.

Borítókép: A romániai Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége (ISU) felvételén tűzoltók dolgoznak az észak-romániai Botosán városának egyik barkácsáruházában történt robbanást követően 2024. június 7-én (Fotó: MTI/AP/Romániai Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.