Robbanás rázta meg Érdet, összedőlt egy ház + fotók

Egy holttestet találtak a romok alatt.

Forrás: MTI2024. 06. 04. 11:27
Fotó: Mihádák Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gázrobbanásban dőlt össze egy parasztház Érden, egy embert holtan találtak a romok alatt – közölte a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az épület teljesen összeomlott, a tetőszerkezet és a födém leszakadt.

Az érdi és a fővárosi hivatásos tűzoltók, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat mellett a mentők is kivonultak. A tűzoltók erős támaszokkal megkezdték az épület alátámasztását.

A gázrobbanástól összedőlt parasztház (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Mint arról a Magyar Nemzet már beszámolt, nem ez az első gázrobbanással kapcsolatos hír a héten. Több mint 200 millió forintos kár keletkezett, amikor egy albérlő gázrobbanást okozott 2022-ben egy petőfibányai társasházban. Ügyében május 29-én tartott volna tárgyalást az Egri Törvényszék, de nem jelent meg, ezért a bíróság szeptember 16-át jelölte meg a tárgyalás új határnapjaként.

A gázrobbanástól összedőlt parasztház (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Az ügy gyanúsítottja a bérelt társasházi lakásban egyik éjjel, az ingatlan egyik szobájában lévő konvektort leszerelte a gázvezetékhez csatlakozó flexibilis csőről, ami miatt a földgáz kiáramlott a lakás légterébe, ahol feldúsult.

Másnap reggel a lakás konyhájában dohányozni kezdett, és a cigaretta meggyújtásához használt nyílt láng a már robbanóképes gázelegyet berobbantotta.

A robbanásban a terhelten kívül – aki nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket  szenvedett – más, az épületben tartózkodó személy nem sérült meg.

Borítókép: A gázrobbanástól összedőlt parasztház (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.