Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Újra Melonitól kér segítséget Ilaria Salis

Giorgia Meloni olasz miniszterelnökhöz fordult Ilaria Salis, hogy házi őrizetét a budapesti nagykövetségen tölthesse le. Az olasz szélsőbaloldali aktivista apja, Roberto Salis korábban több alkalommal bírálta az olasz kormányt, amiért tehetetlenül nézi lánya méltatlan börtönkörülményeit.

2024. 06. 06. 21:08
Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét Ilaria Salis ügyéről cikkeznek az olasz lapok. A szélsőbaloldali aktivista újabb követelésekkel lép fel az olasz kormánnyal szemben. Levélben fordul Giorgia Meloni olasz miniszterelnökhöz, továbbá Carlo Nordio igazságügyi miniszterhez, Matteo Piantedosi belügyminiszterhez és Antonio Tajani külügyminiszterhez azzal a kéréssel, hogy a házi őrizetet a budapesti olasz nagykövetségen tölthesse el.

 

Arra hivatkozik, hogy veszélyben érzi magát, mert a bíró nyilvánosságra hozta pontos lakcímét, szélsőjobboldali portálokon pedig fenyegetések érték. Az olasz nő és apja, Roberto Salis mindeddig komoly kritikával illette a kormányt, amiért véleményük szerint semmit sem tett a fogva tartott Ilaria ügyében.

Az olasz közvéleményt megosztja a budapesti házi őrizetben lévő nő európai parlamenti választásokon való jelölése. Sokan botrányosnak tartják, hogy a baloldal egy olyan személyt küldene az Európai Parlamentbe, akinek budapesti letartóztatása előtt is több rendőrségi ügye volt Olaszországban.

Bár a párt elérheti a parlamentbe jutáshoz szükséges küszöböt, de nem ő az első a listán. Párttársai pedig nem adtak elsőbbséget neki, hogy ezzel az együttérző gesztussal visszaadják neki a szabadságot.

A budapesti házi őrizetben lévő nő a napokban nyitott új fiókot a Facebookon és az Instagramon, ahol követőivel kommunikálhat. 

Borítókép: Ilaria Salis a budapesti bíróságon (Fotó: AFP/Kisbenedek Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.