Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Apokaliptikus fotókon mutatjuk a pusztító özönvíz erejét

Megszűnt az áramellátás, több helyen ivóvíz sincs.

Forrás: MTI2024. 07. 01. 14:44
Visletto, 2024. július 1. Megáradt folyóba omlott hídszakasz Ticino délkeleti kanton Visletto településén 2024. június 30-án, egy nappal azt követõen, hogy özönvízszerû esõzés kezdõdött Svájc nagy részén. A déli országrészben pusztító heves esõzések és földcsuszamlások halálos áldozatainak száma négyre emelkedett. MTI/AP/Keystone/Michael Buholzer Fotó: Michael Buholzer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben idehaza is elég tarka most a Hungaromet figyelmeztetései miatt az ország térképe, Svájcban egy kicsit komolyabb gondokkal küszködnek az ott élők. Vasárnap délutánra ugyanis

 négyre emelkedett Svájc délkeleti és délnyugati részén a hétvégi heves esőzések és földcsuszamlások halálos áldozatainak száma.

Ticino kantonban a szombat óta tartó esőzés földcsuszamlást okozott, amely Fontana térségében három emberéletet követelt, egy turistát pedig még keresnek.

 Áradástól megrongálódott építmény Ticino délkeleti kanton Prato Sornico településén 2024. június 30-án, egy nappal azt követően, hogy özönvízszerű esőzés kezdődött Svájc nagy részén Fotó: MTI/AP/Keystone/Samuel Golay

A hatóságok vasárnap kora reggel felhívást tettek közzé a Maggia folyó közelében lévő házak kiürítésére Prato-Sornico és a Maggia-völgy lakóinak. Az utakat lezárták, és a folyó mentén lévő kempingeket kiürítették – közölte a kantoni rendőrség. Egy hidat is elmosott a víz, elzárva egy utat a kantonban. A térség egy részében az áramellátás is megszűnt, sokan ivóvíz nélkül maradtak.

Áradástól megrongálódott híd Ticino délkeleti kanton Visletto településén 2024. június 30-án
MTI/AP/Keystone/Michael Buholzer

Továbbá megemelkedett a Rhone szintje, és megáradtak mellékfolyói is. Több száz embert kimenekítettek és számos utat lezártak a délnyugati Wallis kanton hatóságai is. Ott egy halálos áldozatról és egy eltűntről adtak hivatalos közlést.

A drónképen markológépekkel kotorják a medret egy esőzés okozta földcsuszamlás helyszínén, Valais délnyugati kanton Saas-Grund településén
MTI/AP/Keystone

 Franciaország közeli, északkeleti részében szintén három halálos áldozatról számoltak be, a szerencsétlenséget a viharban az autójukra zuhant fa okozta.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.