Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Halállal végződött a lomizás Budapesten

Vádat emelt és fegyházbüntetést indítványozott a Fővárosi Főügyészség egy férfi ellen, aki egy fakaróval támadt egy számára ismeretlen férfira és kioltotta az életét.

Forrás: Magyarország Ügyészsége2024. 07. 01. 13:34
a fakaró Fotó: Magyarország Ügyészsége
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lomizni érkezett vidékről a fővárosba még 2022. április 20-án a vádlott, aki az ismerőseivel Budafokon, egy füves-fás területen töltötte az éjszakát, majd másnap is ezen a környéken voltak és ott a lomtalanításra kikészített tárgyakat válogatták maguknak. 

A terhelt délután szóváltásba keveredett egy lomok iránt érdeklődő vidéki férfival, estére pedig eldurvult a helyzet. 

A vádlott ugyanis alkoholt fogyasztott, majd miután az ismerősei éjfél körül lefeküdtek aludni, a részeg férfi úgy döntött, bosszút áll, és útközben egy facsemete mellől magához vett egy jókora, egy méternél is hosszabb fakarót. A Bartók Béla úton összetalálkozott egy hajléktalannal, akit nem ismert, majd rátámadt és olyan súlyosan bántalmazta a fakaróval, hogy a megtámadott a helyszínen életét vesztette. Az elkövető elvette a sértett mobiltelefonját, majd visszament a táborhelyére, ahol végül elaludt.

A budafoki rendőrök rövid időn belül, még éjjel elfogták a férfit, aki előbb letartóztatásba, majd egy évvel később bűnügyi felügyeletbe került. A vádnak része még, hogy a férfi a bűnügyi felügyeletből megszökött és felszállt egy Szolnokra tartó buszra, amelyet azonban a rendőrség megállított és az elkövetőt elfogta.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg ismét letartóztatásban lévő férfit előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettével, kifosztás bűntettével, valamint fogolyszökés vétségével vádolja. A főügyészség a vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását, továbbá azt is indítványozta, hogy a bíróság állapítsa meg, a férfi nem bocsátható feltételes szabadságra, valamint rendelje el egy korábbi, 5 hónapos, felfüggesztett fogházbüntetésének a végrehajtását is.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.