Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Módszeres kegyetlenséggel gyilkolják a fákat a templomkertben + videó

Folyamatosan újabb áldozatokat keres az elkövető.

Forrás: Szoljon2024. 07. 01. 12:38
Budapest, 2018. május 12.
A Margitsziget legmagasabb platánfája, táblával jelölve.
MTVA/Bizományosi: Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû  különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi  igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.
illusztráció Fotó: MTVA/Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valaki módszeresen pusztítja Jászberényben a Szentkúti templom kertjében a hatalmas platánt és a harkályoknak otthont adó bálványfát – írja a Szoljon. 

Ehhez különösen kegyetlen módszert választott a fagyilkos, ugyanis lyukakat fúrt a fák törzsébe és azon keresztül mérgező anyagot juttat be, pusztulásra ítélve a méretes növényeket. Hozzáfűzik, mindez nem egyedi eset a városban, a Kossuth Lajos úton valaki szintén ezzel a kegyetlen módszerrel mérgez egy bálványfát.

Hihetetlen, hogy Jászberényben bárki bármit megtehet 

– írta a Jászberényi Szemétszedők Önkéntes Csoportban a város környezetvédelmi díjjal kitüntetett önkéntese, Sárközy Csabáné Béres Krisztina. A portál információi szerint a fagyilkos egy évvel ezelőtt kezdte el mérgezni a templomkert harmincéves fáját, amelynek értékét nagyjából harmincmillió forintra becsülik, és úgy tűnik, az amokfutás nem ér véget, újabb áldozatokat keres az elkövető. 

Az esetet jeleztem az önkormányzatnak, feljelentést tettek, de úgy látszik, hogy ez nem volt elég

– fűzte hozzá Krisztina, aki ismer néhány szemtanút is, akik látták a platánfát mérgező elkövetőt. Szondi Szabolcs, a város aljegyzője a portálnak arról beszélt, hogy tavaly hivatalból feljelentést tett a rendőrségen a juharlevelű platánfa rongálása miatt, azonban az elkövető kilétét nem lehetett megállapítani, az eljárást felfüggesztették. Ő úgy tudja, a tanúk visszaléptek, de az az aljegyző az új rongálási ügyben ismét feljelentést tesz. 

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense arról tájékoztatta a portált, hogy a rendőrség nyomozást folytatott környezetkárosítás bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, azonban nem találtak olyan nyomokat, amelyek az elkövetőhöz vezettek volna, ezért a nyomozóhatóság 2023 szeptemberében felfüggesztették az eljárást.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.