Biden szellemileg nem alkalmas arra, hogy elnök legyen – véli az amerikai fiatalok többsége

Összességében 56 százalék mondta azt, hogy az elnök mentálisan nem eléggé alkalmas a feladat ellátására. Csak 30 százalék szerint mentálisan alkalmas, 14 százalék pedig bizonytalan.

2024. 07. 06. 7:26
Joe Biden amerikai elnök leszáll az Air Force One repülőgépről, amikor megérkezik a Delaware-i Nemzeti Gárda légibázisára a Delaware állambeli New Castle-ben, 2024. július 5-én
Joe Biden amerikai elnök leszáll az Air Force One repülőgépről, amikor megérkezik a Delaware-i Nemzeti Gárda légibázisára a Delaware állambeli New Castle-ben, 2024. július 5-én Fotó: SAUL LOEB / AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A diákok többsége – mind a középiskolás, mind az egyetemista korosztály – úgy véli, hogy Joe Biden szellemileg nem alkalmas arra, hogy elnök legyen – derült ki a Young America’s Foundation 2024 Understanding Students’ Views on Current Issues című felméréséből, amelyet az Echelon Insights végzett. Erről a Breitbart számolt be. 

Összességében 56 százalék mondta azt, hogy az elnök mentálisan nem eléggé alkalmas a feladat ellátására. Csak 30 százalék szerint mentálisan alkalmas, 14 százalék pedig bizonytalan.

Ha politikai elkötelezettséget is figyelembe veszük, akkor a konzervatív diákok 79 százaléka és a mérsékelt diákok 61 százaléka szerint Biden mentálisan nem alkalmas a posztra. A liberális diákok több mint egyharmada (35 százalék) egyetértett ezzel, de a legtöbben, 54 százalékuk még mindig úgy gondolja, hogy szellemileg alkalmas.

A felmérés további rossz híreket is tartogatott Biden számára. A diákok 55 százaléka azt mondta, hogy nem nagyon vagy egyáltalán nem bízik abban, hogy Biden hatékony vezető, ha a fiatalok igényeiről van szó. A 2024. június 4–9. között több mint 1600 diák körében történt a felmérés.

Ugyanakkor, ahogy azt megírtuk, Joe Biden meg sem fontolja, hogy visszalépjen.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök leszáll az Air Force One repülőgépről, amikor megérkezik a Delaware-i Nemzeti Gárda légibázisára a Delaware állambeli New Castle-ben, 2024. július 5-én (Fotó: Saul Loeb/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.