Deutsch Tamás: Az Európai Parlament harmadik legnagyobb frakciójának második embere Gál Kinga

Történelmi alkalom a mai nap az Európai Parlamentben, fogalmazott Gál Kinga.

2024. 07. 08. 19:09
Gál Kinga, a Patrióták Európáért európai parlamenti frakció alelnöke, a Fidesz európai parlamenti képviselője és Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti listavezetője a Patrióták Európáért európai parlamenti frakció alakuló ülése után tartott sajtótájékoztatón az Európai Parlament brüsszeli épületében 2024. július 8-án. MTI/Bodnár Boglárka Fotó: Fotó: MTI/Bodnár Boglárka
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemhogy megalakult, az Európai Parlament harmadik legnagyobb frakciójává nőtte ki magát a Patrióták Európáért pártcsalád, amely tizenkét tagállam tizennégy pártjából és nyolcvannégy képviselőjéből áll. A megalakulást követően Gál Kinga és Deutsch Tamás közös sajtótájékoztatót tartott, Brüsszelben. Elmondták, hogy a frakció tervei között szerepel az illegális migráció megállítása, Európa gazdaságának és versenyképességének megerősítése, a Zöld megállapodás és más európai bürokrácia megállítása.

Gál Kinga képviselő elmondta, hogy történelmi alkalom a mai nap az Európai Parlamentben. 

Az európai parlamenti választások egyértelműen azt az igényt fogalmazták meg a szavazók részéről Európa-szerte, hogy változás kell Európában. Ehhez képest a választások óta a politikai elit kérdéses, elfogadhatatlan paktumokat köt, és mindent megtesz azért, hogy megtartsa erejét és befolyását. Ennek kell végre véget vetni

– fogalmazott. Mint mondta, 

Mi, patrióták változást akarunk Európában, egy olyan Európát, amely egyértelműen a béke és a szabadság pártján áll.

Deutsch Tamás hangsúlyozta, hogy a pártcsalád „szabad, független, végre a saját lábán álló Európáért” szeretne cselekedni.

Egy patrióta manifesztum megfogalmazása és kibocsátását követően alig másfél héttel egy történelmi jelentőségű pillanat érkezett el az európai politikába. Nem egyszerűen az Európai Parlamentben, nem is az Európai Unióban, hanem az európai politikában, hiszen 84 európai parlamenti képviselő csatlakozásával, 12 ország 14 pártja létrehozta a Patrióták Európáért képviselő csoportot, a harmadik legerősebb képviselőcsoport.

Gratulált Gál Kingának a frakción belül betöltött fontos pozíciójához, kihangsúlyozva, hogy a magyar nemzeti érdekek szempontjából, a közös ügy szolgálata mellett, nagyon komoly lehetőségeket jelent: 

Mióta Magyarország az Európai Unió tagja, mióta a magyar választópolgárok bizalmából magyar európai parlamenti képviselők reprezentálják a nemzeti érdekeket, ilyen jelentős megbízatása magyar parlamenti képviselőnek nem volt.

Borítókép: Gál Kinga, a Patrióták Európáért európai parlamenti frakció alelnöke, a Fidesz európai parlamenti képviselője és Deutsch Tamás, a Fidesz–KDNP európai parlamenti listavezetője a Patrióták Európáért európai parlamenti frakció alakuló ülése után tartott sajtótájékoztatón az Európai Parlament brüsszeli épületében 2024. július 8-án (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.