A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Donald Trump a Mátrixban – máris beindult a mémgyár a sikertelen merénylet után

Százával születnek a mémek az interneten, miután nem sikerült meggyilkolni Donald Trumpot.

2024. 07. 14. 15:47
Fotó: NurPhoto via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Donald Trump elleni szombat esti merénylet az amerikai politika egy jelentős történelmi pillanata lett, a volt elnök támogatói pedig a harci szellemét ünneplő és a baloldal hisztérikus gyűlöletét gúnyoló mémek gyártásába kezdtek. 

Hamar ikonikus jelképpé vált a fotó, amelyen Donald Trump véres arccal, a biztonsági szolgálat embereinek gyűrűjében az öklét mutatja a támogatóinak, azt üzenve ezzel, hogy nem lehet megfélemlíteni. A Human Events szerkesztője, Jack Posobiec fekete-fehérben tette közzé a fotót, amelyen Trump szeme vörösen izzik, akár egy szuperhősé. 

Egy másik fotón pedig az olvasható: „Ha a királyt akarod, akkor jobban teszed, ha nem hibázol”.

Sokakat megihletett a fotó, amelyet rögtön a Mátrix című nagy sikerű film főszereplőjéhez hasonlítottak. Az egyik kultikussá vált jelenetben Neo, a főszereplő több tucat lövedéket állít meg vagy kerül ki.

Egy másik megjegyzés szerint ha a demokraták nem tudnak utat törni maguknak, akkor igazán veszélyessé válnak – ahogyan az a történelemben már többször bebizonyosodott.

Mások azt emelték ki, hogy mi a különbség Donald Trump és Joe Biden között.

Voltak, akik azt üzenték egy szerkesztett fotóval, hogy Trumpot még a lövedékek sem ijesztik meg, Joe Biden eközben a lépcsőkkel sem tud megküzdeni.

Borítókép: Az egész ország figyelemmel követte a Donald Trump elleni merénylettel foglalkozó tudósításokat – már ahol egyáltalán beszámoltak róla (Fotó: NurPhoto via AFP/Beata Zawrzel)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.