Ezt üzeni Jordan Bardella, a Patrióták Európáért frakció elnöke

Jelenleg a Patrióták Európáért pártcsalád a harmadik legnagyobb frakció az Európai Parlamentben, amelyhez nyolcvannégy képviselő tartozik.

2024. 07. 09. 14:26
BARDELLA, Jordan
Párizs, 2024. július 8. Jordan Bardella, az ellenzéki Nemzeti Tömörülés párt elnöke (k) a párt párizsi székházába érkezve nyilatkozik 2024. július 8-án, a francia parlamenti választások második fordulójának másnapján. A Nemzeti Tömörülés a harmadik legtöbb szavazatot kapta. Fotó: Christophe Petit Tesson
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn tartották a Patrióták Európáért frakció alakuló ülését, amelyen fény derült a pártcsalád pontos összetételére és megválasztották az elnököt is, Jordan Bardella személyében. 

Bár a francia politikus nem tudott személyesen részt venni, üzenetét továbbították a jelenlevőknek:

A Patrióták Európáért reményt jelent az európai nemzetek azon több tízmillió polgárai számára, akiknek fontos az identitásuk, a szuverenitásuk és a szabadságuk. Hazafias erőként együtt fogunk dolgozni azon, hogy visszavegyük intézményeinket, és a politikát nemzetünk és népeink szolgálatába állítsuk

– fogalmazott Jordan Bardella.

Az alakuló ülésen az elnök mellett megválasztották az alelnököket is, az első alelnök szerepét Gál Kinga, a Fidesz képviselője tölti be. Tizenkét ország nyolcvannégy képviselőjével a Patrióták Európáért a harmadik legnagyobb csoport, és a legnagyobb hazafias erő, amely valaha is létezett az Európai Parlamentben.

Borítókép: Jordan Bardella, az ellenzéki Nemzeti Tömörülés párt elnöke (k) a párt párizsi székházába érkezve nyilatkozik 2024. július 8-án, a francia parlamenti választások második fordulójának másnapján. A Nemzeti Tömörülés a harmadik legtöbb szavazatot kapta (Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.