Gál Kinga: A baloldal intoleranciája megalapozza a politikai indíttatású erőszakot, és fenyegeti demokratikus intézményeinket

Elítéljük az erőszak minden formáját a politikai életben – írta Gál Kinga, a Patrióták Európáért első alelnöke a közösségi oldalán.

Forrás: Facebook2024. 07. 17. 12:36
Gál Kinga Fotó: Laurie DIEFFEMBACQ Forrás: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gál Kinga a Facebook-oldalán üzente meg a követőinek, hogy a Patrióták Európáért frakció elítéli az erőszak minden formáját a politikai életben. 

Mi, a Patrióták Európáért frakció megdöbbenve figyeljük a politikai erőszak legújabb megnyilvánulásait Európában és Amerikában. Határozottan elítéljük az erőszak minden formáját a politikai életben

– írta Gál Kinga, majd folytatta: 

A Donald Trump amerikai elnökjelölt és Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merényletek nem maradhatnak következmények nélkül. Elfogadhatatlannak tartjuk a baloldali politikai erők cinkos hallgatását és a patrióta politikusokkal szembeni erőszakos cselekmények legitimálását. Követeljük a politikai ellenfelek tiszteletét a baloldali diskurzusban, és méltányos és kiegyensúlyozott bánásmódot várunk a médiától.

Kiemelte azt is, hogy határozottan elutasítják az európai baloldal azon gyakorlatát, hogy minden politikai riválist szélsőjobboldalinak bélyegeznek, és mindenféle szégyenletes paktumok megkötésével szembemennek a demokratikus játékszabályokkal. Elmondása szerint ez sérti a demokrácia és a jogállamiság legalapvetőbb szabályait.

Határozottan elítéljük a politikai szereplőkkel szembeni erőszak minden formáját, és felszólítjuk a baloldali, globalista pártokat, hogy tartsák tiszteletben minden választó politikai döntését és véleményét, és hagyják abba az olyan pártok és politikusok démonizálását, akik nem ragaszkodnak az európai baloldal narratíváihoz. Intoleranciájuk megalapozza a politikai indíttatású erőszakot, és fenyegeti demokratikus intézményeinket

– zárta a gondolatait. 

Mint arról korábban beszámoltunk, az Európai Parlament balliberális többsége nem akarja elítélni az erőszakot, nem akarja elítélni a Donald Trump elleni merényletet.

 

Borítókép: Gál Kinga (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.