Így reagált Trump arra, hogy az FBI kételkedik a merénylet körülményeiben

A Szövetségi Nyomozóiroda vezetőjének meghallgatása után tovább folytatódik az ügy.

2024. 07. 26. 21:48
TRUMP, Donald
Fotó: Justin Lane
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem csoda, hogy az egykor hibátlanul működő FBI mára elvesztette a lakosság bizalmát, így reagált Donald Trump a közösségi oldalán arra, hogy az FBI a nemrég ellene elkövetett merényletkísérlet ügyében indított vizsgálat részeként ki akarja hallgatni.  Az efféle kihallgatás az ilyen ügyekben szokásos eljárás az áldozatok vallomásának összegyűjtésére. Az FBI továbbra is vizsgálja a támadásból származó bizonyítékokat, köztük a golyószilánkokat, és az esetet következetesen merényletkísérletnek tekinti.  Trump a reakciójában kiemelte, hogy az FBI még csak meg se vizsgálta a körülményeket, miközben Joe Bidenre azt mondta, hogy abszolút rendben van a fizikai és mentális állapota. Trump szerint nem csoda, hogy az FBI-nak fogalma sincs a terroristákról és veszélyes személyekről, akik a határokon szöktek be az országba.

Mint ismert, a nyomozás körüli vita Christopher Wray FBI-igazgató szerdai, kongresszus előtti vallomását követően fokozódott. Wray azt sugallta, hogy 

továbbra is bizonytalan, hogy Trumpot golyó vagy repesz találta-e el,

és ez a kijelentés politikai visszhangot váltott ki – írja a Mandiner a CNN-re hivatkozva. Trump azóta a közösségi médiában kritizálta Wrayt, azt állítva, hogy

golyó okozta sebet kapott, és elítélte az FBI szavahihetőségét.

Trump kampánystábja határozottan cáfolt minden olyan állítást, amely szerint a sérülés srapnelről származhatna, félrevezetőnek vagy politikailag motiváltnak nevezve az ilyen állításokat. Steven Cheung tanácsadó elítélte az alternatív elméleteket, hamisnak bélyegezve azokat, amelyek célja Trump hősiességről és bátorságról szóló narratívájának aláásása.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje (Fotó: MTI/EPA/Justin Lane)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.