Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Ilyen volt a brüsszeli magyar nap

A brüsszeli Liszt Intézet Rubik-kocka-kirakó versennyel, koncerttel, néptánccal és magyar kutyafajtákkal várta az érdeklődőket.

2024. 07. 03. 7:40
Magyar Nap Brüsszelben Fotó: Biró Réka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar kultúrát ünnepelték Brüsszelben július 2-án. A brüsszeli Liszt Intézet által szervezett esemény egész nap tartott, különböző helyszíneken. 

Július 2-án, az elnökségünk második napján, azt szeretnénk, hogyha a Brüsszelben élő belga és nemzetközi lakosok, polgárok is éreznének valamit a magyar elnökségből, nemcsak azok, akik a protokolláris eseményekre meg vannak hívva, hanem azok is, akik itt sétálnak a városban, így napközben a Magyar Banda zenészei és a néptáncosok már különböző helyszíneken flashmob előadásokat tartottak

– nyilatkozta a Liszt Intézet igazgatója. 

Majd a rendezvény fő részére a Cinquantenaire parkban került sor. Itt az érdeklődők Rubik-kocka-kirakó versenyen vehettek részt. 

Fotó: Biró Réka

Az egész napot áthatja a Rubik-kocka-kirakó verseny, amikor rögzítjük is az eredményeket. A Rubik-kockáról egyrészt nem sokan tudják, hogy magyar innováció és Rubik Ernő nevéhez kötődik, ezért nagyon fontosnak tartottuk, hogy ezt újra megerősítsük, emlékeztessük az embereket

– hangsúlyozta Kovács Zsófia. 

A Rubik-kocka egyben a soros magyar elnökség logója is, és a magyar találmány idén ünnepli az 50. évfordulóját. 

Továbbá, a résztvevők VR-szemüvegeken keresztül csodálhatták meg Magyarország különböző épületeit és tájait, majd magyar kutyafajtákkal találkozhattak kutyapiknik során. Érdekesség, hogy Alexander De Croo belga miniszterelnök magyar vizslája is meghívást kapott az eseményre. Este a Magyar Banda szórakoztatta az érdeklődőket, valamint táncház volt. 

Fotó: Biró Réka

Az esemény azért is különleges, mert egy gyönyörű magyar–belga együttműködést is megmutat, ugyanis a belga elnökség által elkezdett Horizon 2030 fesztivál keretei között valósulhatott meg a magyar nap, mint hivatalos program

– emelte ki Kovács Zsófia. 

Borítókép: Magyar nap Brüsszelben (Fotó: Biró Réka) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.