Itt vannak az első reakciók Ursula von der Leyen újraválasztásával kapcsolatban + videó

Bár nem sokkal, de sikerült megszereznie a szükséges szavazatszámot a háborúpárti Ursula von der Leyennek, így megint az EB elnöke lett. Újabb olyan döntés született, amely bizonyította, hogy a brüsszeli elit figyelmen kívül hagyja az EP-szavazás eredményeit, és a szavazópolgárok akaratát.

Forrás: Facebook2024. 07. 18. 17:09
DEUTSCH Tamás; VON DER LEYEN, Ursula; GÁL Kinga
Strasbourg, 2024. július 18. Gál Kinga, az EP fideszes képviselõje, a Patrióták Európáért frakció alelnöke beszél az Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnökének újraválasztása utáni sajtótájékoztatón az Európai Parlamentben (EP) Strasbourgban 2024. július 18-án. Mellette Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP EP-képviselõcsoportjának vezetõje (b). MTI/Purger Tamás Fotó: Purger Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma 401 képviselő arra szavazott, hogy ismét a háborúpárti Ursula von der Leyen legyen az Európai Bizottság elnöke. Összegyűjtöttük az első reakciókat a döntéssel kapcsolatban.

Deutsch Tamás a Hír TV-nek adott interjúban úgy fogalmazott, hogy egy világos és egyértelmű politikai paktum született, majd hozzátette: a háborúpárti európai parlamenti többség azt várta el a szavazatokért cserébe, hogy Ursula von der Leyen a lehető legélesebben támadja Orbán Viktor békemisszióját.

Gál Kinga, a Patrióták Európáért első alelnöke Facebook-oldalán közölte: 

A Patrióták nem támogatták szavazatukkal Ursula von der Leyen újraválasztását. Ma Európa gyengébb, mint 5 éve volt, az európai baloldal mégis újraválasztotta a bizottság elnökét, akinek súlyos felelőssége van az elmúlt 5 év elhibázott döntéseiben.

Zsigmond Barna Pál államtitkár is a Facebook-oldalán reagált a hírre: 

Az Európai Bizottság újraválasztott elnöke programot bemutató beszédében egy olyan politikai állásfoglalást közölt, amelyben kiállt a háború, a migráció és a kudarcos Green Deal mellett, továbbá az is belengette, hogy az uniós intézményeknek új »lendületre” van szükségük az Európai Unió javításához, ehhez pedig elengedhetetlen a szerződések módosítása

–írta Zsigmond Barna Pál, majd folytatta: „a bizottság régi/új elnöke, bár beszédében emlegette a magyar elnökség programjában is kiemelt prioritásként szereplő versenyképesség témáját, közben méltatta az ezt korlátozó, erőltetett karbonsemlegességet, az elhibázott környezeti döntéseket és a Green Dealt. Ursula Von der Leyen még azt is szükségesnek érezte, hogy kisstílű politikai haszonszerzés céljából belerúgjon Orbán Viktor békemissziójába, kiállva az ukrajnai háború folytatása mellett. A beszéd legaggályosabb része mégis az volt, amikor kilátásba helyezte a szerződések jövőbeli módosítását, belengetve a föderális berendezkedés további erősítését és a nemzeti szuverenitás további csökkentését” – tette hozzá. 

Az európai emberek a legutóbbi választáson a változásra és a békére szavaztak. Ehelyett azt látjuk, hogy Brüsszel semmibe veszi a hangjukat, és továbbra is háborúpárti politikát folytatnak

– zárta gondolatait. 

Hölvényi György EP-képviselő úgy fogalmazott Facebook-oldalán, hogy Európa többet érdemel, mint amennyit kapott Ursula von der Leyentől. 

Európa többet érdemel, mint amit Von der Leyentől kapott az elmúlt öt évben. A mai, hibás döntés nehezíti egy normális, XXI. századi európai együttműködés esélyét.

Borítókép: Gál Kinga, az EP fideszes képviselője, a Patrióták Európáért frakció alelnöke beszél az Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnökének újraválasztása utáni sajtótájékoztatón az Európai Parlamentben Strasbourgban 2024. július 18-án. Mellette Deutsch Tamás, a Fidesz–KDNP EP-képviselőcsoportjának vezetője (b). (Fotó: MTI/Purger Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.