Kitöltené hivatali idejét és megállítaná Putyint, a néphez intézett beszédet visszalépése után a bukott Biden

A generációváltás szükségességével magyarázta visszalépését az elnökjelöltségtől a bukott Joe Biden amerikai elnök a nemzethez intézett szerdai beszédében. Ismét kiállt a Soros-birodalom által támogatott Kamala Harris mellett az idős elnök. Közölte, hogy az elnöki mandátumából hátralévő hat hónapban hivatali feladataira kíván összpontosítani.

Forrás: MTI, CNN2024. 07. 25. 6:01
BIDEN, Joe
Washington, 2024. július 15. Joe Biden amerikai elnök televíziós üzenetet intéz a nemzethez a Donald Trump volt elnök ellen elkövetett merénylettel kapcsolatban a washingtoni Fehér Ház Ovális irodájából 2024. július 14-én. Az elõzõ nap a nem hivatalos republikánus párti elnökjelölt Trumpot pennsylvaniai kampánygyûlésén könnyebben megsebesítette lõfegyverével egy merénylõ, aki egy résztvevõt megölt, kettõs súlyosan megsebesített. MTI/EPA/The New York Times pool/Erin Schaff Fotó: Erin Schaff
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Úgy döntöttem, hogy az előrelépés legjobb módja, ha átadom a fáklyát a fiatalabb generációnak, és ez a legjobb módja a nemzet egyesítésének – így fogalmazott a bukott elnök a mintegy tízperces, az országos televíziókban is közvetített megszólalásában.

A visszalépéséhez vezető, elmúlt hetekben történtekkel kapcsolatban kijelentette, világossá vált számára, hogy egységre van szükség a pártjában. Hangsúlyozta, hogy a második elnöki ciklusra is voltak tervei, de megfogalmazása szerint semmi, a személyes ambíció sem lehet fontosabb a demokrácia megmentésénél.

Tisztelem ezt az irodát. De jobban szeretem a hazámat

 – mondta az elnök

Joe Biden ismét támogatásáról biztosította alelnökét, Kamala Harrist mint elnökjelöltet, akit tapasztaltnak, keménynek és a posztra alkalmasnak nevezett.

– Amerika határvonal előtt áll. A most meghozott döntések meghatározók lesznek az amerikai nemzet és a világ számára egyaránt a következő évtizedekben – hangoztatta.
Joe Biden közölte, hogy az elnöki mandátumából hátralévő hat hónapban hivatali feladataira kíván összpontosítani. Tervei között említett gazdasági intézkedéseket, többi között a gyógyszerek elérhetőségének javítását, az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés szélesítését, valamint klímapolitikai lépéseket és a szövetségi Legfelsőbb Bíróság reformját.

Hangoztatta, hogy továbbra is nemzetközi összefogást szorgalmaz „Putyin megállítására”, és a NATO-ban elért egység mintájára hasonlót szeretne létrehozni a csendes-óceáni térségben is a szövetségesekkel. Hozzátette, hogy tovább dolgozik a gázai háború lezárásán, ami a közel-keleti stabilitásnak is feltétele.

Joe Biden hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államokban nincs helye politikai erőszaknak, vagy az erőszak bármely más formájának.

Kamala Harris Sorosék jelöltje

Mint arról lapunk korábban már beszámolt, Kamala Harris elnökjelöltségét támogatja a Demokrata Párt jelölési joggal rendelkező delegáltjainak többsége.  

A mostani alelnököt a bukott Joe Biden elnök már korábban biztosította támogatásáról, de a Soros-birodalom örököse, Soros Alex is szinte azonnal jelezte a közösségi oldalán, hogy mellette áll.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök televíziós üzenetet intéz a nemzethez a Donald Trump volt elnök ellen elkövetett merénylettel kapcsolatban a washingtoni Fehér Ház Ovális irodájából 2024. július 14-én (Fotó: MTI/EPA/The New York Times/Erin Schaff)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.