A Trump elleni merénylet intő jel lehet a baloldalnak, hogy változtatni kell + videó

Lövések dördültek el Donald Trump pennsylvaniai nagygyűlésén szombaton, a támadót a titkosszolgálat emberei lelőtték. Donald Trump jól van, de egy ember meghalt és egy másik súlyosan megsérült a volt amerikai elnök ellen elkövetett merényletben. Szakértők szerint a merénylet okai közé tartozik a háborúpárti amerikai baloldal kommunikációja is.

2024. 07. 17. 15:57
Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje
Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje (Fotó: MTI/AP/Evan Vucci)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A háborúpárti baloldal miatt Amerika egy nagyon mély szakadék szélére sodródott” – fogalmazott a szombati merénylettel kapcsolatban az Alapjogokért Központ geopolitikai elemzője. Koskovics Zoltán felhívta a figyelmet arra is, hogy hetekkel ezelőtt Joe Biden egy beszédében úgy fogalmazott: 

Trumpot célkeresztbe kell venni.

Koskovics szerint az elnök ezt nyilván áttételesen értette, de a demokraták kommunikációja is vezetett odáig, hogy több mint negyven év után merénylet történt egy elnökjelölt ellen. 

Donald Trump, az eset után köszönetet mondott az amerikai titkosszolgálat őt védő embereinek, valamint a rendvédelmi szervek minden tagjának is a gyors beavatkozásért.

Nyilatkozatában részvétet nyilvánított az ellene irányuló merényletkísérletben életét vesztett ember családjának. Hihetetlennek minősítette, hogy ilyen megtörténhet az Egyesült Államokban. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.