Legfőképpen egység, egyebekben szabadság – értékelte Orbán Viktor előadását az Alapjogokért Központ

A külső erőkön múlik az orosz–ukrán háború lezárása és a béke, erről beszélt Orbán Viktor tusványosi előadásában.

2024. 07. 27. 14:52
NÉMETH Zsolt; TÕKÉS László; ORBÁN Viktor
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor a világ körüli békemisszióról hazatérve levonta a következtetést, és azt látja, hogy a háborús felek nem akarnak kiegyezni: mindketten azt hiszik, hogy győzhetnek, és mind a kettőjüket fűti a saját vélt vagy valós valósága – írja elemzésében az Alapjogokért Központ, amely Orbán Viktor tusványosi előadására reagált. Az elemzésben úgy fogalmaznak:

Ez egyenes úton vezet az eszkalációhoz. Ha a két félen múlik, nem lesz béke. A béke külső erőkön múlik.

A miniszterelnök helyzetértékelése szerint a demokráciaexportot erőltető, de a zsidó–keresztény értékeit elfelejtő nyugati baloldal nem hajlandó szembenézni a valósággal, ezért irányításával az egész közösség a vesztébe rohan. Európa jelenlegi vezetése nem a kontinens érdekeit érvényesíti, hanem az amerikai baloldal csatlósává vált. Szellemi magánya vesztes pozícióba sodorja a teljes politikai egységet. Magyarország esélye a megerősödésre, hogy a jobboldal vezetésével megtalálja a saját útját, és a konnektivitásra épít. Ehhez olyan politikai és intellektuális teljesítményre van szükség, amelyre a balliberálisoktól nem számíthatunk – olvasható az Alapjogokért Központ elemzésében.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök előadást tart a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.