Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Menekülés közben agyonlőttek egy férfit Ukrajnában + videó

A Hír TV kárpátaljai tudósítója egy megdöbbentő esetről számolt be. Az erőszakos mozgósítás elől menekült volna két ukrán katonakorú férfi, amikor a határőrök rájuk lőttek.

Forrás: Hír TV2024. 07. 01. 12:38
Military training of Ukrainian Army's 43rd Infantry Brigade in Kharkiv
A 43. Gyalogdandár ukrán katonái az ukrán határ irányában. Fotó: Jose Colon Forrás: Anadolu/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Történt egy borzasztó tragédia. Csernovic megyében, Románia irányába szeretett volna két határsértő illegálisan átkelni a határon. 

– számolt be az esetről Dunda György, a Hír TV kárpátaljai tudósítója.

„Ugye mondanom sem kell, a határsértők esetében mindig hadköteles korú férfiakról van szó, akik a mozgósítás elől menekülnek a biztonságot jelentő szomszédos országok valamelyikébe. Menekülés közben észlelték őket a határőrség munkatársai, figyelmeztető lövéseket adtak le, és az egyik ilyen figyelmeztető lövés az egyik menekültet fejen találta, a másikat lábon találta. Akit a fején ért találat, az életét vesztette. Ezt az esetet hivatalosan megerősítették. Az ukrán határőrség szóvivője is elismerte. Ő fogalmazott úgy, hogy figyelmeztető lövést adtak le, ami fejtalálatot jelentett” – osztotta meg a részleteket.

Borítókép: A 43. Gyalogdandár ukrán katonái az ukrán határ irányában (Fotó: Anadolu/AFP/Jose Colon)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.