Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Orbán Viktorra csodálattal tekint a német AfD vezetője

Alice Weidel, az Alternatíva Németországért (AfD) társelnöke úgy fogalmazott, el tudja képzelni, hogy a későbbiekben csatlakoznak az új szövetséghez. A politikus örömét fejezte ki ennek a frakciónak a tervezett megalapítása miatt.

2024. 07. 02. 6:21
Alice Weidel, az Alternatíva Németországért (AfD) párt újraválasztott társelnöke Essenben, 2024. június 30-án. (Fotó: Volker Hartmann / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az AfD társelnöke „igazán nagyszerűnek” tartja az új pártcsalád létrehozását – olvasható a Zeit Online cikkében. Alice Weidel arról is beszélt az interjúban, hogy az Alternatíva Németországért egy későbbi időpontban csatlakozhat az Európai Parlament jobboldali pártjainak új szövetségéhez.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (k) beszél, mellette Andrej Babis korábbi cseh kormányfő, az Elégedetlen Polgárok Akciója (ANO) párt elnöke (b) és Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke (j)  sajtótájékoztatón Bécsben 2024. június 30-án. (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (középen) beszél, mellette Andrej Babis korábbi cseh kormányfő, az Elégedetlen Polgárok Akciója (ANO) párt elnöke (balra) és Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke (jobbra)  sajtótájékoztatón Bécsben 2024. június 30-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Nem csatlakozunk rövid távon, de ki tudja, mit fogunk tenni közép- és hosszú távon

– mondta Alice Weidel az ARD-nek. 

A politikus örömét fejezte ki ennek a frakciónak a tervezett megalapítása és az AfD új lehetősége miatt: 

Ez természetesen nagyon jó.

Weidel kijelentette, hogy teljes mértékben csodálja az FPÖ elnökét, Herbert Kicklt és Orbán Viktort.

Mint arról korábban beszámoltunk: új hazafias szövetség jött létre vasárnap Bécsben. Patrióta kiáltványt fogadott el az európai jövőért Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke Herbert Kickllel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével, valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO párt elnökével közösen. 

Orbán Viktor az M1-nek adott interjújában úgy fogalmazott:

el is indítottunk egy újabb európai képviselőcsoportot, ami hihetetlen tempóban nő, nagyon gyorsan mi leszünk a harmadik, aztán meg majd a második legnagyobb képviselőcsoport itt, Brüsszelben.

Borítókép: Alice Weidel, az Alternatíva Németországért (AfD) párt újraválasztott társelnöke Essenben, 2024. június 30-án (Fotó: AFP/Volker Hartmann)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.