Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Rishi Sunak lemondott

Rishi Sunak hivatalosan is lemondott miniszterelnöki és a pártelnöki posztjáról a Konzervatív Párt számára katasztrofális választások után, amelyek során a toryk parlamenti képviselőinek száma eddigi legalacsonyabbra zuhant.

Forrás: LBC2024. 07. 05. 12:28
Nagy-Britannia leköszönő miniszterelnöke és a konzervatív párt vezetője, Risihi Sunak és felesége, Akshata Murty egy autóhoz sétálnak induláskor, miután általános választási vereségét követően nyilatkozatot adott a londoni Downing Street 10-ben 2024. július 5-én. Fotó: Oli SCARFF Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rishi Sunak bocsánatot kér a nemzettől, és lemond a miniszterelnöki posztról a toryk megsemmisítő választási veresége után, írta meg az LBC.

Közölte azt is, hogy lemond a konzervatív párti vezetői posztról.

Nagy-Britannia leköszönő miniszterelnöke és a konzervatív párt vezetője, Risihi Sunak – akit felesége, Akshata Murty figyel – általános választási veresége után nyilatkozatot mond a londoni Downing Street 10. előtt 2024. július 5-én (Fotó: AFP/Henry Nicholls)

Az ex-miniszterelnök Yorkshire-ből repült vissza Londonba, ahol a Downing Streeten nyilatkozatot tett, amelyben azt mondta: „Sajnálom”.

Mindent beleadtam ebbe a munkába, de önök egyértelmű jelzést küldtek, hogy az Egyesült Királyság kormányának váltania kell.

Azt is mondta, Sir Keir Starmer „tisztességes, közéleti szellemű ember, akit tisztelek”.

Sunak és felesége, Akshata Murty ezután a Buckingham-palotába ment, hogy a távozó tory vezető hivatalosan is átadja lemondását az uralkodónak. A házaspárt a király ajtajánál Sir Clive Alderton, a király és a királynő legfőbb magántitkára, valamint William Thornton, a királyi haditengerészet parancsnoka, a király lovászkatonája fogadta.

A királynál tartott audiencia után várhatóan csendben távozik családjával.

Borítókép: Nagy-Britannia leköszönő miniszterelnöke és a konzervatív párt vezetője és felesége, Akshata Murty egy autóhoz sétálnak, miután Rishi Sunak általános választási vereségét követően nyilatkozatot adott a londoni Downing Street 10.-ben 2024. július 5-én (Fotó: AFP/Oli Scarff)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.