Újabb modern harckocsikat kap Ukrajna

Hollandia és Dánia tett felajánlást.

Forrás: MTI2024. 07. 25. 12:55
Egy Leopard 2A4 harckocsi érkezik a NATO DRAGON-24 hadgyakorlatára az észak-lengyelországi Korzeniewoba, 2024. március 4-én. Fotó: Wojtek Radwanski Forrás: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hollandia és Dánia a nyár végéig tizennégy felújított Leopard 2A4 típusú harckocsit küld Ukrajnának – jelentette be a holland védelmi minisztérium csütörtökön. Ruben Brekelmans, a védelmi tárca vezetője elmondta: a harckocsiknak kulcsfontosságú szerepük lesz az ukrán hadsereg védekezésében az orosz csapatok ellen. Leszögezte: Hollandia – szövetségeseivel együtt – folytatja Ukrajna támogatását, ameddig csak szükséges.

Amszterdam és Koppenhága tavaly áprilisban jelentették be, hogy egy harmadik féltől megvásárolják a harckocsikat, amelyeket ezt követően bevethető állapotba hoznak.

Július elején Brekelmans Caspar Veldkamp holland külügyminiszterrel együtt Ukrajnába utazott, ahol F–16-os harci repülők haladéktalan szállítását is megígérte a kijevi kormánynak, Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel tárgyalva pedig megerősítette, hogy Ukrajna egy további Patriot légvédelmi rendszert kap Hollandiától.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.